Omgeving

Ontdek de omgeving Zuidwest Friesland

Zuidwest Friesland is een uniek gebied in Nederland. In Friesland zeggen ze “Fryslân do libbest!” (Friesland je leeft!). Via deze informatie willen wij je kennis laten maken met het bruisende leven van de regio Zuidwest Friesland. Het is een unieke omgeving, wellicht één van de merkwaardigste gedeelten van Friesland of zelfs van heel Nederland. Want waar vindt men op zo’n klein oppervlak meren, bossen en vele historische herinneringen?

Met de boot is het mogelijk om prachtige tochten te maken door de kanalen en de pittoreske stadjes van Zuidwest Frieslands ontdek bijvoorbeeld Hindeloopen. Of ontdek varend het sprookjesachtige natuurgebied de Wyldemerk. Wist je dat hier ook het enige libellenreservaat van Europa gevestigd is?

Toch liever met de fiets er op uit? Dan is de Zuidwesthoek van Friesland ook uitermate geschikt. Verschillende slingerende fietspaden brengen je langs meren, door verschillende watersport stadjes, bijvoorbeeld Heeg of Woudsend. En ook de bosgebieden van Gaasterland geven je mooie mogelijkheden om op de fiets te ontdekken.

Huur een bootje of fiets bij De Kuilart of ga te voet het Friese land door en ontdek zelf hoe het prachtige Friesland hier leeft! Nieuwsgierig naar de bezienswaardigheden bekijk dan de tips for trips Friesland of lees meer over de Friese Elfsteden.