Omgeving

Ontdek de omgeving Zuidwest Friesland

Zuidwest Friesland is een uniek gebied in Nederland. In Friesland zeggen ze “Fryslân do libbest!” (Friesland je leeft!). Via deze informatie willen wij u kennis laten maken met het bruisende leven van de regio Zuidwest Friesland. Het is een unieke omgeving, wellicht één van de merkwaardigste gedeelten van Friesland of zelfs van heel Nederland. Want waar vindt men op zo’n klein oppervlak meren, bossen en vele historische herinneringen?

Met de boot kunt u in Zuidwest Friesland prachtige tochten maken door kanalen, pittoreske stadjes zoals bijvoorbeeld Hindeloopen. Daarnaast kunt u ook door een sprookjesachtig bosgebied varen zoals de Wyldemerk.

Gaat u er toch liever op de fiets op uit? Dan is de Zuidwesthoek van Friesland ook uitermate geschikt. Verschillende slingerende fietspaden brengen u langs meren, door verschillende watersport stadjes, bijvoorbeeld Heeg of Woudsend. En ook de bosgebieden van Gaasterland geven u mooie mogelijkheden om op de fiets te ontdekken.

Huur een bootje of fiets bij De Kuilart of ga te voet het Friese land door en ontdek zelf hoe het prachtige Friesland hier leeft! Nieuwsgierig naar de bezienswaardigheden bekijk dan de tips for trips Friesland of lees meer over de Friese Elfsteden.