Fietsroutes

Heerlijk fietsen met onze fietsroutes

Friesland is meerder malen uitgeroepen als de beste fietsprovincie van Nederland. Het netwerk heeft de maximale score gehaald voor de kwaliteit van het fietsknooppuntennetwerk. De leukste fietsroutes vindt u dan ook in deze omgeving!

Bovendien heeft Regio Zuidwest-Friesland heeft het langste fietspadennet per vierkante kilometer van Nederland. Daarnaast zijn er diverse pontjes die u overzetten wanneer het water een blokkade vormt op uw tocht. Friesland heeft een ruim aanbod van natuurschoon: de meren, gezellige dorpjes en steden waaronder Workum of Lemmer. Daarnaast kunt u ook genieten van bosgebieden, de Waddenzee en nog veel meer. En in het menu hiernaast en op de receptie van De Kuilart vindt u dan ook diverse mooie fietsroutes.

Voor mooie fietstochten is er een fietsroutenetwerk opgezet. Het fietsroute-netwerk is een eenvoudig systeem waarmee u zelf eindeloos routes kunt maken. Via genummerde borden fietst u van knooppunt naar knooppunt waarbij u zelf de lengte en route kunt bepalen. Bij ieder knooppunt staat een informatiebord met de overzichtskaart voorzien van toeristische informatie. Voor u hebben we alvast een aantal routes uitgestippeld.

Heeft u uw fiets niet meegenomen op vakantie? Niet getreurd! De Kuilart fietsverhuur verhuurt gewone fietsen, e-bikes en ook een aantal kinderfietsen. Zo kunt u met uw gezin of met vrienden er heerlijk op uit om Friesland te beleven!