Fietsroutes

Heerlijk fietsen met onze fietsroutes

Friesland is meerdere malen uitgeroepen als de beste fietsprovincie van Nederland. Het netwerk heeft de maximale score gehaald voor de kwaliteit van het fietsknooppuntennetwerk. De leukste fietsroutes vind je dan ook in deze omgeving!

Bovendien heeft Regio Zuidwest-Friesland het langste fietspadennet per vierkante kilometer van Nederland. Daarnaast zijn er diverse pontjes die je overzetten wanneer het water een blokkade vormt tijdens de tocht. Friesland heeft een ruim aanbod van natuurschoon: de meren, gezellige dorpjes en steden waaronder Workum of Lemmer. Daarnaast kan je ook genieten van bosgebieden, de Waddenzee en nog veel meer. En in het menu hiernaast en in het menu van Waterland van Friesland hieronder vind je verschillende fietsroutes. Daarnaast kun je voor meer informatie ook altijd terecht bij de receptie.

Voor mooie fietstochten is er een fietsroutenetwerk opgezet. Het fietsroute-netwerk is een eenvoudig systeem waarmee je zelf eindeloos routes kunt maken. Via genummerde borden fietsen van knooppunt naar knooppunt waarbij jezelf de lengte en route kan bepalen. Bij ieder knooppunt staat een informatiebord met de overzichtskaart voorzien van toeristische informatie. We hebben alvast een aantal routes uitgestippeld.

De fiets niet meegenomen op vakantie? Niet getreurd! De Kuilart fietsverhuur verhuurt gewone fietsen, e-bikes en ook een aantal kinderfietsen. Zo kan je er met het gezin of vrienden heerlijk op uit om Friesland te beleven!