Tips voor trips Friesland

Bent u op zoek naar de leukste tips voor trips Friesland? Bekijk aan de ene kant de prachtige bezienswaardigheden van Friesland. Maar aan de andere kant ga er lekker actief op uit tijdens uw verblijf op De Kuilart! Te denken valt aan de Pitch & Putt golfbaan in Koudum.

Natuur

Ontdek bijvoorbeeld de prachtige natuur van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Een landschap met vele meren en uiteraard de IJsselmeerkust. Wandel daarnaast door de Gaasterlandse bossen. Maar daarentegen kunt u ook genieten van een mooie wandeling van over het strand van Lemmer of Makkum. 

Cultuur

Niettemin staat Frieslands grote trots in Lemmer. U kunt hier namelijk het oudste nog werkende gemaal bewonderen, het Ir. D.F. Woudagemaal. Daarnaast kunt u genieten van kunstroutes en vele musea, molens en de historie van de provincie Friesland. Zoals een alom bekend klein museumdorp Allingawier.

Recreëren

Na een fijne wandeling of fietstocht door de weilanden kunt vervolgens bij de IJsboerderij De Bûterkamp terecht. Hier kunt u namelijk heerlijk boeren ijs eten. Bovendien kunt u een hele dag met de kinderen genieten bij het recreatieterrein de Hege Gerzen in Oudemirdum, waar tevens nu ook het Sybrandy’s Speelpark nieuw leven in is geblazen!

Kortom, er is ontzettend veel te zien in de omgeving van De Kuilart. En dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier vindt u een overzicht van een aantal leuke tips voor trips Friesland in de omgeving van De Kuilart.