Tips voor trips Friesland

Op zoek naar de leukste tips voor trips in Friesland? De mogelijkheden zijn eindeloos, zo kun je de prachtige bezienswaardigheden van Friesland bekijken. Of ontdek de historie van de Tweede Wereldoorlog en de Afsluitdijk bij het Kazemattenmuseum en het Wadden Center

Natuur

Ontdek de prachtige natuur van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Een landschap met vele meren en uiteraard de IJsselmeerkust. Wandel door de Gaasterlandse bossen en neem het Dassenpad of Paddenstoelenpad. Of droom weg tijdens een zonsondergangwandeling over het strand van Lemmer of Makkum

Cultuur

Wil je cultuur snuiven? Ook dit kan in Friesland! Een paradepaardje in onze omgeving is het oudste nog werkende stoomgemaal, het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. Tijdens de voorjaarsvakantie en herfstvakantie staat die prachtige bouwwerk ook nog onder stoom! Daarnaast kun je genieten van vele kunstroutes, musea, molens en de historie van de provincie Friesland. Een aanrader is ook het Eise Eisinga Planetarium, wat sinds 2023 naast het Woudagemaal ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. 

Recreëren

Na een fijne wandeling of fietstocht door de weilanden kun je vervolgens bij IJsboerderij De Bûterkamp terecht voor heerlijk boerenijs. Daarnaast kun je ook een hele dag met de kinderen genieten bij Recreatieterrein de Hege Gerzen in Oudemirdum, waar bovendien nu ook het Sybrandy’s Speelpark nieuw leven in is geblazen!

Kortom, er is ontzettend veel te zien in de omgeving van De Kuilart. En dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier een overzicht van een aantal leuke tips voor trips in Friesland in de omgeving van De Kuilart.