Tips voor trips Friesland

Op zoek naar de leukste tips voor trips in Friesland? Bekijk aan de ene kant de prachtige bezienswaardigheden van Friesland. Maar aan de andere kant ga er lekker actief op uit tijdens het verblijf op De Kuilart! Te denken valt aan de Pitch & Putt golfbaan in Koudum.

Natuur

Ontdek bijvoorbeeld de prachtige natuur van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Een landschap met vele meren en uiteraard de IJsselmeerkust. Wandel daarnaast door de Gaasterlandse bossen. Maar daarentegen kan je ook genieten van een mooie wandeling van over het strand van Lemmer of Makkum. 

Cultuur

Niettemin staat Frieslands grote trots in Lemmer. Hier is namelijk het oudste nog werkende gemaal te  bewonderen, het Ir. D.F. Woudagemaal. Daarnaast kan je genieten van kunstroutes en vele musea, molens en de historie van de provincie Friesland. Zoals het alom bekende Jopie Huisman Museum

Recreëren

Na een fijne wandeling of fietstocht door de weilanden kunt vervolgens bij de IJsboerderij De Bûterkamp terecht. Hier kan je namelijk heerlijk boeren ijs eten. Bovendien kan je een hele dag met de kinderen genieten bij het recreatieterrein de Hege Gerzen in Oudemirdum, waar tevens nu ook het Sybrandy’s Speelpark nieuw leven in is geblazen!

Kortom, er is ontzettend veel te zien in de omgeving van De Kuilart. En dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier een overzicht van een aantal leuke tips voor trips in Friesland in de omgeving van De Kuilart.