Wandelroutes

(Sportief) wandelen in een prachtige omgeving

Hiernaast treft u verschillende wandelroutes aan, deze  bieden  u de mogelijkheid om een prachtig gebied van Zuidwest-Friesland te beleven en te ontdekken. Welke wandeltocht u ook kiest , u beleeft de oorspronkelijkheid van het Friese platteland want met wandelen kunt u letterlijk even stilstaan bij bezienswaardigheden, monumenten of natuur die u op uw pad tegenkomt.

Tip 1: Het glooiende Gaasterland met dijken, terpdorpen, pittoreske stadjes en weidse meren sluiten aan op de bossen van Gaasterland. De mooiste wandelingen vind je in het golvende Rijsterbos, het Lycklamabos, bij het Mirnser Klif en de keileembult aan de fraaije kustlijn van het IJsselmeer.

Tip 2: De Friese Elfsteden dé grote trekpleister van deze streek, allemaal plaatjes van steden. En eentje, Leeuwarden, in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa.

Tip 3: Eindeloos wandelen over dijken, kerkpaden, swalkerspaden en boerenlandpaden waar u heerlijk kunt uitwaaien midden in de weilanden op  eeuwenoude Friese dijken en wegen.

Overige wandelroute tips

Op zoek naar meer inspiratie voor wandelroutes? op www.wandelen.nl staan nog veel meer uitgewerkte routes hier in de buurt. Bekijk de 5 wandeltips van Friesland en dan bij regio Noord-West Friesland en Zuid-west Friesland.

Wandelnetwerk Zuidwest Friesland

Liever zelf uw route samenstellen? Het wandelnetwerk Zuidwest Friesland is opgebouwd uit wandelknooppunten. Aan de hand van deze wandelknooppunten is het mogelijk om zelf een wandelroute te plannen en zelf te bepalen waar een wandeling langs komt.

Bestel hier uw wandelkaart van Wandelnetwerk Zuidwest Friesland.