Wandelroutes

(Sportief) wandelen in een prachtige omgeving met deze wandelroutes

Hiernaast tref je verschillende wandelroutes aan. Deze bieden de mogelijkheid om een prachtig gebied van Zuidwest Friesland te beleven en te ontdekken. Welke wandeltocht je ook kiest, je beleeft de oorspronkelijkheid van het Friese platteland. Aangezien je met wandelen letterlijk kunt stilstaan bij bezienswaardigheden, monumenten of de natuur.

Tip 1: Het glooiende Gaasterland met dijken, terpdorpen en pittoreske stadjes. En bovendien ook met weidse meren die aansluiten op de bossen van Gaasterland. De mooiste wandelingen vind je in het Rijsterbos en het Lycklamabos. En ook bij het Mirnser Klif en de keileembult aan de kustlijn van het IJsselmeer.

Tip 2: De Friese Elfsteden, dé grote trekpleister van deze streek. Allemaal plaatjes van steden. De hoofdstad van Friesland, Leeuwarden, was in 2018 dé culturele hoofdstad.

Tip 3: Eindeloos wandelen over dijken, kerkpaden, swalkerspaden en tussen het boerenland op de paden. En tegelijkertijd heerlijk uitwaaien midden in de weilanden.

Wandelnetwerk Zuidwest Friesland

Liever zelf de route samenstellen? Het wandelnetwerk Zuidwest Friesland is opgebouwd uit wandelknooppunten. Aan de hand van deze wandelknooppunten is het mogelijk om zelf een wandelroute te plannen. En dan uiteraard zelf te bepalen waar jouw wandeling langs komt.

Bestel hier jouw wandelkaart van Wandelnetwerk Zuidwest Friesland.