Wandelroutes

(Sportief) wandelen in een prachtige omgeving met deze wandelroutes

Hiernaast treft u verschillende wandelroutes aan. Deze  bieden  u de mogelijkheid om een prachtig gebied van Zuidwest Friesland te beleven en te ontdekken. Welke wandeltocht u ook kiest, u beleeft de oorspronkelijkheid van het Friese platteland. Aangezien u met wandelen letterlijk kunt stilstaan bij bezienswaardigheden, monumenten of de natuur.

Tip 1: het glooiende Gaasterland met dijken, terpdorpen en pittoreske stadjes. En bovendien ook met weidse meren die aansluiten op de bossen van Gaasterland. De mooiste wandelingen vind je in het golvende Rijsterbos en het Lycklamabos. En ook bij het Mirnser Klif en de keileembult aan de fraaije kustlijn van het IJsselmeer.

Tip 2: De Friese Elfsteden, dé grote trekpleister van deze streek. Allemaal plaatjes van steden. En eentje, Leeuwarden, in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa.

Tip 3: Eindeloos wandelen over dijken, kerkpaden, swalkerspaden en boerenland paden. En tegelijkertijd heerlijk uitwaaien midden in de weilanden.

Overige wandelroute tips

Op zoek naar meer inspiratie voor wandelroutes? op www.wandelen.nl staan nog veel meer uitgewerkte routes hier in de buurt. Bekijk de vijf wandeltips van Friesland. En dan bij regio Noord-West Friesland en Zuid-west Friesland.

Wandelnetwerk Zuidwest Friesland

Liever zelf uw route samenstellen? Het wandelnetwerk Zuidwest Friesland is opgebouwd uit wandelknooppunten. Aan de hand van deze wandelknooppunten is het mogelijk om zelf een wandelroute te plannen. En dan uiteraard zelf te bepalen waar uw wandeling langs komt.

Bestel hier uw wandelkaart van Wandelnetwerk Zuidwest Friesland.