Zeillessen

Leer de basis van zeilen in 4 dagen

Kunt u nog niet zeilen, maar zou u dat wel graag willen? Tijdens de zomervakantie en Hemelvaart/Pinksteren kunt u bij De Kuilart terecht voor een zeilcursus. Daarnaast worden bij voldoende deelname ook in het voor- en naseizoen cursussen georganiseerd. Deze vinden overigens alleen plaats bij voldoende deelname (2 personen per valkcursus en 3 personen per optimistencursus). Gediplomeerde instructeurs leren u in vier dagen de basis van het zeilen. Verdere kunt u ook surfcursus volgen. Dit kan vanaf heden bij ons SurfcenterSudwest. De surfinstructeurs brengen u alle kennis van het surfen bij. Kortom, vele mogelijkheden wat betreft watersport.

Zeilcursus optimist

Veel goede zeilers zijn ooit begonnen in een optimist, immers jong geleerd is oud gedaan! Tijdens de zeilcursus optimist leren de kinderen spelenderwijs zeilen in deze ideale les bootjes. De minimum leeftijd is 7 jaar en een zwemdiploma is verplicht. De cursus bestaat uit 4 blokken van 2 uur, verdeeld over 4 dagen. Extra aandacht wordt besteed aan het leren van de basisbeginselen. Zoals bijvoorbeeld sturen, zeilvoering en bootbehandeling. Ten slotte kan op het eigen water van Vakantiepark De Kuilart kan veilig en onder toezicht volop geoefend worden.

Zeilcursus valk

Vanaf 12 jaar en ouder geven wij de zeilcursus valk. De valk is een zeer stabiele en bovendien veilige instructie boot. De cursus bestaat uit 4 blokken van 3 uur, dus 12 uur in totaal. Tijdens de valkcursus worden de cursisten de basisprincipes van het zeilen geleerd. Onder andere optuigen, maar daarnaast ook aanleggen, sturen en de verschillende zeil standen. Bovendien kunt u ook met uw eigen gezin met zijn allen in één valk (max. 4 personen).

Surfcursus

Voor meer informatie over de surfcursus kunt u terecht bij SurfcenterSudwest. Zij bieden vanaf heden de surfcursus aan op Vakantiepark De Kuilart.