Valkcursus

Zeilcursus in een valk

Vanaf 12 jaar en ouder raden wij een zeilcursus aan in een valk. De valk is een zeer stabiele, veilige instructie boot. Onze gediplomeerde zeilinstructeurs leren u de basis van het zeilen in 4 blokken van 3 uur, verdeeld over 4 dagen. Tijdens de valkcursus worden de belangrijkste principes van het zeilen geleerd zoals op- en aftuigen, sturen, zeilstanden en aanleggen.

Voorwaarden

De zeillessen gaan altijd door ook bij regen of slecht weer, eventueel wordt een theorieles gegeven mocht het onweren. Een zwemdiploma is verplicht en het meenemen van regenkleding wordt aangeraden. Het dragen van een zwemvest is verplicht en het meenemen van waardevolle spullen wordt afgeraden.

Programma per dag (voorbeeld)

Dag 1:
We beginnen met het leren optuigen van de boot. Je leert de benamingen: wat is een giek, gaffel, fok, grootzeil, schoten enzovoort. Daarna gaan we direct zeilen en, afgewisseld, komt ieder aan het roer. Deze dag oefen je overstag gaan (keren van de boot) en de verschillende koersen. Aan het eind van de les leer je hoe de valk weer moet worden afgetuigd.

Dag 2:
De bemanning begint met het zelf optuigen van de valk. We herhalen de koersen van de eerste dag. We oefenenvandaag ook oploeven – afvallen van de wind, scherp aan de wind, gijpen en laveren.

Dag 3:
Na de boot weer zelf te hebben opgetuigd gaan we zeilen en herhalen we dat geen wat we de voorgaande dagen hebben geleerd. Daarnaast leer je vandaag ook wat bedoeld wordt met bovenwinds, benedenwinds, hoge wal, lage wal en langs wal.

Dag 4:
Vandaag alweer de laatste dag van de cursus. We maken een mooie zeiltocht waar de bemanning alles zelf doet. We herhalen het belangrijkste en je moet zelf aanleggen.

Leer zeilen op De Kuilart

Zeilen is een ideale buitensport voor jong en oud of voor het hele gezin. Het kan heerlijk ontspannend of lekker sportief zijn. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat iedereen kan genieten van deze fijne tak van de watersport. Wij zijn zelf super enthousiast over de zeilsport en willen graag onze kennis en vaardigheden overbrengen op iedereen die geïnteresseerd is. Voor meer informatie over deze zeilcursus kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!