De Friese Elfsteden

Zuidwest Friesland

Koudum ligt in een toeristisch gebied, een ideaal vakantiegebied in de regio Zuidwest Friesland. Deze regio biedt volop vakantieplezier voor iedereen. Op een relatief kleine oppervlakte treft men een zeer gevarieerd landschap aan, met de bossen van Gaasterland, de bekende Friese Meren (Heegermeer en de Fluessen) en groene weilanden met de zwart-wit bonte koeien. In dit landschap liggen prachtige historische steden en dorpen.

De Friese Elf steden

De sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere zeevaart zijn in de Friese elf steden overal zichtbaar. Elke stad heeft haar eigen charme, en ook de grootte verschilt: Sloten telt 900 inwoners, Leeuwarden heeft er meer dan 90.000. Alle elf steden bezoeken is Friesland pas écht beleven, met maar liefst 9 van de steden op kleine afstand. Dankzij de rijke historie zijn er vele bezienswaardigheden in deze steden en zeker een bezoek waard.

De Elfstedentocht

Het weer staat schaatsen vaak niet toe, maar minstens zo bijzonder is de route te voet, fietsend, varend, zwemmend of met de auto af te leggen. Daarnaast hebben alle Friese Elf steden vanaf 2018 een eigen fontein dankzij Culturele Hoofdstad 2018. Daarmee kunt u altijd de Friese Elf steden fonteinen route afleggen.