De Friese Elfsteden

Zuidwest Friesland

Koudum ligt in een toeristisch gebied, een ideaal vakantiegebied in de regio Zuidwest Friesland. Deze regio biedt volop vakantieplezier voor iedereen. Op een relatief kleine oppervlakte treft men een zeer gevarieerd landschap aan, met de bossen van Gaasterland, de bekende Friese Meren (Heegermeer en de Fluessen) en groene weilanden met de zwart-wit bonte koeien. In dit landschap liggen prachtige historische steden en dorpen, waaronder de Friese Elfsteden. 

De Friese Elfsteden

De sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere zeevaart zijn in de steden overal zichtbaar. Elke stad heeft bovendien haar eigen charme, en ook de grootte verschilt. Waar de stad Sloten slechts 900 inwoners telt heeft Leeuwarden er meer dan 90.000. Deze elf steden bezoeken is Friesland pas écht beleven! En met maar liefst negen van deze elf steden op kleine afstand is dit vanaf De Kuilart ideaal. Ten slotte, zijn er dankzij de rijke historie vele bezienswaardigheden in deze steden en zijn ze dan ook allemaal zeker een bezoek waard.

De Elfstedentocht

Het weer staat schaatsen vaak niet toe, maar minstens zo bijzonder is de route te voet, fietsend, varend, zwemmend, met een SUP-board of met de auto af te leggen. Daarnaast hebben al deze steden vanaf 2018 een eigen fontein dankzij Culturele Hoofdstad 2018. Daarmee kan je altijd de Friese Elfsteden fonteinen route afleggen.