Praamzeilen

Beleef het praamzeilen; stap op en vaar mee!

Een vakantie op De Kuilart is niet compleet zonder een vaartocht over de prachtige Friese meren. Het hele seizoen organiseren wij daarom praamzeilen van 2 uur over de Fluessen, het grootste binnenmeer van Friesland, met een authentieke zeilpraam. Maar ook een motorpraam behoort tot de mogelijkheden. 

Wanneer kunt u mee praamzeilen?

Vanaf april t/m oktober zijn er iedere zondag afvaarten vanaf de kade bij ons grand café op een zeilpraam. Tijdens de zomervakantie van het noorden wordt er in juli en augustus extra op dinsdag en donderdag gevaren. U maakt een tocht van 2 uren en de prijs is € 12,50 p.p. U kunt zich individueel opgeven bij de receptie, neem hiervoor contact op met de receptie.

Wanneer kunt u meevaren op de motorpraam?

In de zomervakantie van het noorden zijn er ook iedere woensdag en zaterdag afvaarten vanaf de kade bij ons restaurant op een motorpraam. U maakt een tocht van 2 uren en de prijs is € 12,50 p.p. U kunt zich individueel opgeven bij de receptie.

Stap aan boord bij Douwe van der Velde

Welkom aan boord van de Fryske Sylpream van schipper Douwe van der Velde uit Koudum. Sinds 2005 eigenaar van een zeilpraam, waarmee hij voor gasten van De Kuilart en omstreken de mogelijkheid biedt om mee te genieten van zijn passie voor zeilen. Een onvergetelijk ervaring!

Dagtochten, feesten en partijen

Wilt u met een groep er een dagje op uit? Denk dan eens aan een skûtsje-arrangement bestaande uit een vaartocht en bijvoorbeeld een Skippers-miel in It Skippershûs. Wij bieden u diverse aantrekkelijke arrangementen aan, geheel naar uw wens. Voor meer informatie over skûtsjezeilen, groepsarrangementen of de horeca, kijk dan bij onze groepsarrangementen.