Vissen

Wil je lekker vissen tijdens jouw vakantie?

Kom dan voor een visvakantie in Nederland naar De Kuilart. Op en rondom De Kuilart zijn diverse goede visplekken te vinden. Zo kan je heerlijk vissen aan het viswater van De Kuilart; in de haven, op het meer of het kanaal. Of gooi jouw hengel uit op één van de visplekken in de omgeving van het park. Kortom, huur een van onze mooie vakantiehuizen en een polyvlet voor een perfecte visvakantie.

Camping met viswater

Ben je een echte visliefhebber en op zoek naar een mooie camping aan het water in Friesland? Kom dan genieten op De Kuilart waar je vanuit je eigen tent of caravan kunt vissen. Op De Kuilart kan je kampeerplaatsen boeken direct aan het water. Wij hebben comfortplaatsen aan het viswater en extra grote plekken van 100 en 120 vierkante meter aan een kanaal.

Friesland visparadijs

Vissen in Friesland kan naar hartenlust in de vele meren en kanalen, met zoveel viswater is Friesland een waar paradijs voor de sportvisser. De vis stekken in Friesland zijn met name aantrekkelijk door witvis als brasem, kolblei en voorn.

  • Zo is een prachtige vis locatie dichtbij bijvoorbeeld in het hartje van Lemmer aan de Polderdijk! Hier kan je vissen op zowel snoek als veel witvis.
  • Wil je echt midden in de natuur vissen, dan kan je naar Zandput de Wyldemerk. Dit ligt tussen Balk en Rijs op het grondgebied van Harich. In dit mooie natuurgebied van Staatsbosbeheer kan je vis zoals karper, snoek en snoekbaars vangen.
  • Tussen Workum en Bolsward kan je parallel aan de B weg vissen. De Workumertrekvaart wil vaak een beetje stromen en dit komt de vangst vaak ten goede. De trekvaart is ongeveer 25 meter breed, dus werpen mag geen probleem zijn.

Visvergunning

Vissen is toegestaan op De Kuilart, mits je een visvergunning heeft. Mocht je deze nog niet hebben, dan kan je een visvergunning kopen bij onze receptie. Wij verkopen zowel jaarvergunningen  (junior/volwassen), maar voor een kort verblijf ook weekvergunningen.

Vis artikelen

Mocht je verder nog hengelsport artikelen nodig hebben, dan kan je deze kopen bij de Baitshop in Balk.

Vissen met een visgids

Vanaf 1 juni zijn er verschillende mogelijkheden om het water op te gaan met een visgids. Je kan met een ervaren roofvisser uit de omgeving, in een volledig ingerichte visboot, het vissersgeluk beproeven. Voor verdere informatie kan je contact opnemen met Ulco Seinstra.