Routes

Naar hartenlust wandelen, fietsen, en varen, de mooiste routes vindt u hier!

Het gebied rondom Koudum is een aaneenschakeling van weidse landschappen. Landerijen die zich vormen om de talloze meren, vaarten en sloten. Daarnaast vindt u vlakbij De Kuilart ook een prachtig bosgebied, ingesloten door de IJsselmeerdijk. Kies één van de mooie routes en uw fiets- of vaartocht brengt u dan ook door al deze mooie gebieden.

Daarnaast zijn er tientallen kleine en iets grotere, vaak pittoreske dorpen en steden. Een klein fiets of vaartochtje maken, dan komt u al gauw in Workum of Hindeloopen. Twee van de elf mooie Elfsteden. Maakt u uw rondje groter en rondom de Fluessen, dan kunt u met een pondje over en komt u wellicht in Heeg of Woudsend terecht. Prachtige watersport dorpjes. Uit dit alles blijkt, men kan hier eindeloos wandelen, fietsen en varen!

Bent u niet in het bezit van een fiets of boot en wilt u toch genieten van al het moois hierboven beschreven. Dan kunt u bij ons een boot huren of gebruik maken van onze fietshuur. Zowel een boot als fiets kunt u reserveren bij onze receptie, daar kunt u ook informatie vinden over de bezienswaardigheden in de omgeving om uw fiets- of vaartocht nog leuker te maken.