Routes

Naar hartenlust wandelen, fietsen, en varen, de mooiste routes vind je hier!

Het gebied rondom Koudum is een aaneenschakeling van weidse landschappen. Landerijen die zich vormen om de talloze meren, vaarten en sloten. Daarnaast vind je vlakbij De Kuilart ook een prachtig bosgebied, ingesloten door de IJsselmeerdijk. Kies één van de mooie routes en voor een fiets- of vaartocht deze brengt je dan langs al deze mooie gebieden.

Daarnaast zijn er tientallen kleine en iets grotere, vaak pittoreske dorpen en steden. Een klein fiets- of vaartochtje maken, dan kom je al gauw in Workum of Hindeloopen. Twee van de elf mooie Elfsteden. Maak je het rondje groter bijvoorbeeld rondom de Fluessen, dan kan je met een pondje over en kom je wellicht in Heeg of Woudsend terecht. Prachtige watersport dorpjes. Uit dit alles blijkt, men kan hier eindeloos wandelen, fietsen en varen!

Niet in het bezit van een fiets of boot en wil je toch genieten van al het moois hierboven beschreven. Dan kan je bij ons een boot huren of gebruik maken van onze fietshuur. Zowel een boot als fiets kan je reserveren bij onze receptie, daar is ook informatie vinden te over de bezienswaardigheden in de omgeving om de fiets- of vaartocht nog leuker te maken.