Vaarroutes

Friesland, watersport mekka met de mooiste vaarroutes

Het gebied rondom Koudum ligt midden in het watersport hart van Friesland waar je eindeloos kunt varen. In deze hoek van Friesland vind je grote Friese meren zoals de Fluessen, het Heegermeer, de Morra en uiteraard het IJsselmeer! Maar voor veel gezelligheid kun je ook aanmeren bij een terras van één van de bekende watersport dorpen als Woudsend of Heeg.

Bij de watersportwinkel van De Kuilart kan je vragen naar de diverse mooie routes. Of bekijk het menu hiernaast voor een aantal uitgewerkte vaarroutes.

Overige vaarroute tips

Tip 1: Maak een rondje over de Fluessen of een aantal van de Friese Elfsteden en ontdek de vele bezienswaardigheden van Fryslân. Of de Elfstedentocht ’s winters geschaatst kan worden is ieder jaar weer afwachten, maar zeker is dat hij nu te varen is. Ontdek de Friese steden!

Tip 2: De aquaductenroute. Varen door het zuidwestelijk deel van de Friese meren is nog aantrekkelijker geworden. Door de bouw van vijf aquaducten heeft de watersporter ruim baan: in plaats van wachten voor bruggen is het nu lekker doorvaren, waaronder het Galamadammen-Akwadukt hier in Koudum.

Groot waternetwerk Friesland

Gewoon lekker vrij jouw eigen route samenstellen met behulp van de waterkaart is uiteraard ook mogelijk. Bestel hier jouw waterkaart van Friesland.