Watersport

Vakantiepark De Kuilart biedt diverse mogelijkheden betreffende watersport in Friesland. Een boot huren, met je eigen boot genieten in een prachtige jachthaven en of leer de kneepjes van het zeilen tijdens onze zeillessen, geschikt voor jong en oud! Op en top Friesland ontdekken vanaf het water.

Huur een bootje en ga erop uit

Voor ieder wat wils! Je bent geen ervaren zeiler, maar wilt wel graag een mooie tocht over het water maken? Dan kan je prima uit de voeten met de polyvlet of één van onze sloepen. Natuurlijk heeft onze bootverhuur ook mogelijkheden voor zeilboten. Voor jong en oud, voor beginners en gevorderden, je kan bij ons terecht voor alles wat met watersport te maken heeft! Ontdek de mooie omgeving van Zuidwest Friesland en geniet van een heerlijke vakantie aan het water op De Kuilart in Koudum! 

Jachthaven in Friesland

De jachthaven van De Kuilart is de ideale basis voor alle watersportliefhebbers. Onze jachthaven ligt centraal in het watersporthart van Friesland. Daarnaast ligt De Kuilart op de vaarroute van Stavoren naar Heeg. Direct onder het Friese Merengebied, waaronder de Fluessen en het Heegermeer. Vaar je in de andere richting dan ben je na acht kilometer varen in Stavoren en kan je het IJsselmeer ontdekken.

Leer zeilen tijdens je vakantie

Kan je nog niet zeilen, maar zou je dat wel graag willen? Tijdens de meivakantie, met Hemelvaart en Pinksteren en in de zomervakantie kan je bij De Kuilart terecht voor zeillessen. Daarnaast worden bij voldoende deelname ook in het voor- en naseizoen zeillessen georganiseerd. Heb je meer interesse in windsurfen? Dit is mogelijk bij SurfcenterSudwest. De surfinstructeurs brengen jou alle kennis van het surfen bij tijdens de surflessen.

Kortom, De Kuilart bied je alle mogelijkheden voor een heerlijke vakantie aan en op het water!