Optimistlessen

Zeilles in een optimist

Kom zeilen tijdens de optimistlessen. De optimist is een stabiele jeugdzeilboot, zeer geschikt om jonge kinderen veilig in te leren zeilen. Spelenderwijs worden de zeilvaardigheden bijgebracht: op- en aftuigen, sturen, overstag gaan, gijpen, zeilvoering, alles komt aan de orde.

De optimistlessen zijn voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. De optimistlessen bestaan uit 4 dagdelen van 2 uur. ’s Morgens van 10.00-12.00 uur of ’s middags van 13.00-15.00 uur. Er zeilen 6 tot 10 boten mee tijdens de lessen; in elke optimist zitten 1 of 2 kinderen en er zijn 2 instructeurs bij aanwezig.

Voorwaarden en prijzen

De zeillessen gaan altijd door ook bij regen of slecht weer. Eventueel wordt een theorieles gegeven mocht het weer het niet toelaten het water op te gaan. Een zwemdiploma is verplicht en het meenemen van regenkleding wordt aangeraden. Ook is het verplicht om een zwemvest te dragen, deze zijn aanwezig. Uiteraard mogen ook eigen zwemvesten gebruikt worden. Het meenemen van waardevolle spullen wordt afgeraden.

De prijs van de optimistlessen is € 130,00 per persoon.

Programma per dag (voorbeeld)

Dag 1:
Vandaag leer je wrikken met het bootje en leer je hoe je de optimist moet optuigen. We gaan vandaag ook al even zeilen. Je vaart een 8-je en leert wat overstag is. Aan het eind van de les ruimen we alles weer op en leer je dus hoe je de boot weer moet aftuigen.

Dag 2:
Vanaf vandaag ga je de boot zelf optuigen en gaan we om de boeien heen zeilen, in een parcours. Ook leer je vandaag hoe het komt dat je bootje vooruit gaat door de wind en pas op voor de gijp!

Dag 3:
Op deze dag ga je het zeilen nog beter onder de knie krijgen, door veel te oefenen gaat het steeds makkelijker.

Dag 4:
Op de laatste dag herhalen we wat we tot nu toe geleerd hebben. Misschien gaan we ook nog wel omslaan… Aan het einde van de les ontvang je een Kuilart zeilcertificaat.