Veelgestelde vragen

Algemeen

Is er internet op het park?

Ja, op het gehele park is er een Wi-Fi verbinding van KPN Hotspots. Per verblijfsaccommodatie krijgt u één gratis Wi-Fi code. Bekijk de mogelijkheden voor internet op Vakantiepark De Kuilart.

Zijn huisdieren toegestaan?

Per accommodatie, kampeerplaats of ligplaats is één hond tegen bijbetaling toegestaan. Voor de accommodaties gelden per 2022 een aantal uitzonderingen, deze kunt u terugvinden in het hondenbeleid. Hier vindt u tevens aanvullende informatie, mocht u uw huisdier meenemen.

Mag er op het park gebarbecued worden?

Er mag gebarbecued worden, maar open vuren zijn verboden. U dient hier zelf een barbecue voor mee te nemen of ergens te huren, dit is bij ons niet mogelijk.

Mag er op het park vuurwerk afgestoken worden?

Vuurwerk afsteken is op het park niet toegestaan, Vakantiepark De Kuilart is een vuurwerkvrijpark. Let op: het naastgelegen villapark (direct naast de entree) behoort niet tot het park. Het is dus mogelijk dat hier wel vuurwerk afgestoken wordt.

Ik verblijf niet op De Kuilart, mag ik dan wel gebruik maken van het zwembad?

Zeker, tegen betaling mag u ook als niet gast gebruik maken van het zwembad. De entree kunt u betalen bij de receptie, mocht deze gesloten zijn dan kan het ook bij het grand café. Let op: per 2022 is ons zwembad in het hoogseizoen (Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie) alleen toegankelijk voor gasten van het park.

Over uw reservering

Kan ik Vakantiepark De Kuilart met het openbaar vervoer bereiken?

Ja, op 1 kilometer afstand zit bushalte De Galamadammen of kom met de trein en stap dan uit bij het treinstation Koudum-Molkwerum, 5 kilometer vanaf De Kuilart. Vanaf daar kunt u met bijvoorbeeld Taxi Bosman bellen voor vervoer naar De Kuilart.

Ik heb gereserveerd, wanneer betaal ik mijn verblijf?

Na het reserveren van uw verblijf op De Kuilart ontvangt u een reserveringsbevestiging. Hierop staat aangegeven wat de totaalprijs van de reservering is en wat de precieze betalingstermijnen zijn. U kunt de betalingstermijnen gemakkelijk via iDEAL voldoen via Mijn Kuilart.

Ik heb gereserveerd voor volgend jaar, wanneer ontvang ik mijn bevestiging?

Na 1 oktober starten wij met de bevestigingen voor het komende jaar, u kunt deze dus ontvangen tussen 1 oktober en 31 december. Mocht u uw bevestiging na 31 december nog niet ontvangen hebben, neem dan contact met ons op.

Hoe werkt Mijn Kuilart?

U kunt met uw e-mailadres en een eigen gekozen wachtwoord inloggen op Mijn Kuilart. Via Mijn Omgeving kunt u uw gegevens (zoals uw kenteken) aanpassen, alle reserveringsgegevens inzien en eventuele openstaande bedragen gemakkelijk via iDEAL voldoen.

Mag ik gebruik maken van alle faciliteiten op De Kuilart als ik nog niet ben ingecheckt of al ben uitgecheckt?

Ja, dit is geen enkel probleem. Let wel, u heeft voor het zwembad de toegangskaartjes wel nodig. Deze kunt u bij de receptie krijgen.

Accommodaties

Wat zijn de wisseldagen?

U kunt op maandag ofwel op vrijdag aankomen. U kunt per week boeken of een weekend of midweek reserveren. In de bouwvak is het alleen mogelijk om van vrijdag tot vrijdag te boeken. Kijk voor afwijkende periodes rondom de feestdagen bij onze vakantiehuis arrangementen.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden ?

Inchecken: u kunt vanaf 16:00 uur inchecken en de receptie is in het seizoen tot 18:00 uur geopend en in het naseizoen tot 17:00 uur. Komt u later dan 17:00 of 18:00 uur, neem dan even contact op met de receptie.

Uitchecken: u dient voor 10:00 uur uit te checken. Dit kan eventueel ook de avond ervoor, wij vragen u dan vriendelijk de sleutel in het daarvoor bestemde sleutelvak (bij de voordeur van de receptie aan de rechterzijde onder de intercom) te werpen.

Dienen wij een borg te betalen bij het huren van een accommodatie?

U hoeft geen borg te betalen; wel dient u een eenmalige machtiging in te vullen t.w.v. € 100,- eigen risico. Deze wordt alleen gebruikt bij schade of bij extra schoonmaak. Bij vertrek zonder extra schoonmaak of schade aan de accommodatie wordt de machtiging vernietigd.

Kan ik zien welke accommodaties nog beschikbaar zijn?

Via ons online zoek en boek systeem kunt u in stap 1 onder aan de pagina voor voorkeursboeking (plattegrond) kiezen, hier worden dan alle vrije accommodaties getoond van het type wat u geselecteerd heeft.

Kamperen

Wat zijn de aankomst- en vertrekdagen ?

In het hoogseizoen zijn de wisseldagen op vrijdag en zaterdag. Buiten deze weken kan daar van afgeweken worden.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

U kunt vanaf 13:00 uur op uw plek. U dient vóór 12.00 uur van uw plaats te vertrekken.

Kan ik ook later uitchecken?

Informeert u hiervoor tijdens uw verblijf bij de receptie. Late uitcheck is mogelijk in het laagseizoen, de meerprijs om tot 15.00 uur te blijven is € 5,00 en tot 18.00 uur € 10,00.

Kan ik zien welke kampeerplaatsen nog beschikbaar zijn?

Via ons online zoek en boek systeem kunt u in stap 1 onder aan de pagina voor voorkeursboeking (plattegrond) kiezen, hier worden dan alle vrije kampeerplaatsen getoond.

Mag de auto op de kampeerplaats staan?

Onze kampeerplaatsen zijn geheel autovrij, auto’s dient u dan ook te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen.

Hoeveel bijzettentjes zijn toegestaan naast het kampeermiddel?

Er mogen maximaal twee kleine bijzettentjes bij staan, zolang dit op de plaats past. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, u betaald wel voor extra personen en toeristenbelasting per persoon per nacht.

Is een partytent toegestaan?

Alleen grijze party koepel tenten zijn toegestaan, bijvoorbeeld de Coleman of de Bo-Garden. Bekijk voor meer informatie hierover onze parkregels.

Is er een kabel tv-aansluiting aanwezig?

Alle comfort en supercomfort kampeerplaatsen hebben een aansluiting voor digitale tv, geen analoog. Kijk voor meer informatie en praktische tips over digitale tv op De Kuilart.

Hoe werkt het douchesysteem?

Onze douches werken met een SEP-card systeem, deze kunt u met € 5,00 tegoed kopen bij de jachthaven betaalautomaat (bij het zwembad), bij de receptie of bij de havenmeester. Het opladen van de kaarten kan met contant geld in toiletgebouw 2, 3 en 4 of met een betaalpas bij de jachthaven betaalautomaat of de receptie. Het resterende tegoed wordt per 2022 niet meer terugbetaald, wel vragen wij u de lege kaart weer bij de receptie in te leveren. Daarnaast is het douchen per 2022 voor toeristisch kamperen inclusief in de prijs (uitgezonderd arrangementen en seizoen- en jaarplaatsen). 

Mogen wij als gast dagbezoek ontvangen?

Bezoek is uiteraard altijd welkom en hoeft u niet aan te melden bij de receptie. Wij rekenen geen extra kosten voor dagbezoek, alleen € 5,00 voor het parkeren van de auto. De auto kan men parkeren bij het parkeerterrein bij de receptie en de parkeerkaart kan naderhand betaald worden bij de betaalautomaat (met pin) naast de slagboom.

Mogen wij als gast logees ontvangen?

Logees zijn uiteraard welkom, wel dient u uw logees aan te melden bij de receptie. Voor logees betaald u een overnachtingstarief en voor een eventuele auto € 5,00 per dag. De auto kunnen logees parkeren op het parkeerterrein bij de receptie en de parkeerkaart kan naderhand betaald worden bij de betaalautomaat (met pin) naast de slagboom.

Krijgen logees ook een zwembadkaart?

Zeker, logees krijgen ook een zwembadkaart indien zij zijn aangemeld bij de receptie en de overnachting is betaald.

Mag de jeugd ook komen kamperen?

Kinderen tot 18 jaar zijn alleen toegestaan onder begeleiding van ouders en/of verzorgers.

Kan ik het hele jaar door gebruik maken van de wateraansluiting op de kampeerplaats?

Nee, alleen tijdens het kampeerseizoen staat er water op de plaatsen. Buiten het seizoen (na 31 oktober en voor 1 april) wordt het water afgesloten. U kunt dan nog wel kamperen en het water kunt u dan verkrijgen bij toiletgebouw 3 (bij het havenkantoor).

Jachthaven

Is er stroom en water aanwezig op de steigers?

Op de meeste steigers is er een stroom- en watervoorziening aanwezig. Op de steigers kunt u betalen per € 1,00 met uw SEP-card.

Hoe werkt het douchesysteem?

Onze douches werken met een SEP-card systeem, deze kunt u met € 5,00 tegoed kopen bij de jachthaven betaalautomaat, de receptie of de havenmeester. Het opladen van de kaarten kan met contant geld in toiletgebouw 2, 3 en 4 of met een betaalpas bij de jachthaven betaalautomaat of de receptie. Resterend tegoed ontvangt u per 2022 niet meer terug. Wel vragen wij uw lege kaart weer bij ons in te leveren, mocht u deze niet meer nodig zijn. Het systeem van de SEP-card is een landelijk systeem en dan ook te gebruiken in meerdere jachthavens, voor locaties kunt u kijken op www.jachthavenbetaalkaart.nl.

Mag je als passant in de haven ook gebruik maken van het zwembad?

Zeker, passanten kunnen een voordelige dagkaart kopen bij de receptie zodat ook zij meerdere malen per dag het zwembad in en uit kunnen. Dit voordelige tarief is alleen op basis van vertoon van een betalingsbewijs voor uw overnachting en is € 10,00 per persoon per dag.

Is er een mogelijkheid om een bijzettentje te plaatsen?

Wij hebben een speciaal trekkersveld vlak bij de ingang van de haven, hier mag u kleine tweepersoonstentjes plaatsen. U dient dit aan te melden bij de receptie of havenmeester dan ontvangt u een sticker of betalingsbewijs.

Bootverhuur

Heb ik een vaarbewijs nodig?

U heeft geen vaarbewijs nodig bij onze verhuurboten.

Vanaf welke leeftijd mag er een boot gehuurd worden?

Vanaf 25 jaar mag u een boot bij De Kuilart huren.

Dienen wij een borg te betalen bij het huren van een boot?

U hoeft geen borg te betalen; wel dient u een huurcontract in te vullen met een eigen risico t.w.v. € 500,-. Deze wordt alleen gebruikt bij daadwerkelijke schade of vermissing van inventaris. Bij vertrek zonder schade of vermissing van inventaris aan de boot wordt de machtiging vernietigd.

Mogen we met de verhuurboot op het IJsselmeer varen?

Het is niet toegestaan om met boten van De Kuilart op het IJsselmeer te komen.