Veelgestelde vragen

Algemeen

Is er internet op het park?

Ja, op het gehele park is er een Wi-Fi verbinding van KPN Hotspots. Per verblijfsaccommodatie is er gratis Wi-Fi voor het max. aantal personen dat in de accommodatie kan verblijven. Per kampeerplaats krijg je 2 gratis codes. Bekijk de mogelijkheden voor internet op Vakantiepark De Kuilart.

Zijn huisdieren toegestaan?

Per accommodatie, kampeerplaats of ligplaats is één hond tegen bijbetaling toegestaan. Voor de accommodaties gelden een aantal uitzonderingen, deze kan je terugvinden in het hondenbeleid. Hier vind je tevens aanvullende informatie, mocht je jouw huisdier meenemen.

Mag er op het park gebarbecued worden?

Er mag gebarbecued worden, maar open vuren zijn verboden. Je dient hier zelf een barbecue voor mee te nemen of ergens te huren, dit is bij ons niet mogelijk.

Mag er op het park vuurwerk afgestoken worden?

Vuurwerk afsteken is op het park niet toegestaan, Vakantiepark De Kuilart is een vuurwerkvrijpark.

Let op: het naastgelegen villapark (direct naast de entree) behoort niet tot het park. Het is dus mogelijk dat hier wel vuurwerk afgestoken wordt. Boek je particuliere villa nr. 19? Deze is gelegen op dit villapark en dan ook niet vuurwerkvrij.

Ik verblijf niet op De Kuilart, mag ik dan wel gebruik maken van het zwembad?

Zeker, tegen betaling mag je ook als niet gast gebruik maken van het zwembad. De entree kan je betalen bij de receptie.

Let op: ons zwembad is in het hoogseizoen (Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie) alleen toegankelijk voor gasten van het park. Buiten het hoogseizoen ben je uiteraard van harte welkom!

Kan ik Vakantiepark De Kuilart met het openbaar vervoer bereiken?

Ja, op 1 kilometer afstand zit bushalte De Galamadammen of kom met de trein en stap dan uit bij het treinstation Koudum-Molkwerum, 5 kilometer vanaf De Kuilart. Vanaf daar kan je met bijvoorbeeld Taxi Bosman bellen voor vervoer naar De Kuilart.

Over je reservering

Ik heb gereserveerd, wanneer betaal ik mijn verblijf?

Na het reserveren van jouw verblijf op De Kuilart ontvang je een reserveringsbevestiging. Hierop staat aangegeven wat de totaalprijs van de reservering is en wat de precieze betalingstermijnen zijn. De betalingstermijnen zijn gemakkelijk via iDEAL te voldoen via Mijn Kuilart.

Hoe werkt Mijn Kuilart?

Je kan met jouw e-mailadres en een eigen gekozen wachtwoord inloggen op Mijn Kuilart. Via Mijn Omgeving kan je de gegevens (zoals je kenteken) aanpassen, alle reserveringsgegevens inzien en eventuele openstaande bedragen gemakkelijk via iDEAL voldoen.

Mag ik gebruik maken van alle faciliteiten op De Kuilart als ik nog niet ben ingecheckt of al ben uitgecheckt?

Ja, dit is geen enkel probleem. Let wel, je hebt voor het zwembad de toegangskaartjes wel nodig. Deze kun je bij de receptie te verkrijgen.

Accommodaties

Wat zijn de wisseldagen?

Het is mogelijk maandag ofwel op vrijdag aan te komen. Je kan per week boeken of een weekend of midweek reserveren. In de bouwvak is het alleen mogelijk om van vrijdag tot vrijdag te boeken. Kijk voor afwijkende periodes rondom de feestdagen bij onze vakantiehuis arrangementen.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden ?

Inchecken: je kan vanaf 16:00 uur inchecken en de receptie is in het seizoen tot 18:00 uur geopend en in het naseizoen tot 17:00 uur. Kom je later dan 17:00 of 18:00 uur, neem dan even contact op met de receptie.

Uitchecken: je dient voor 10:00 uur uit te checken. Dit kan eventueel ook de avond ervoor, wij vragen je dan vriendelijk de sleutel in het daarvoor bestemde sleutelvak (bij de voordeur van de receptie aan de rechterzijde boven de intercom) te werpen.

Dienen wij een borg te betalen bij het huren van een accommodatie?

Je hoeft geen borg te betalen; wel dien je een borgovereenkomst t.w.v. € 100,- eigen risico. Deze wordt alleen gebruikt bij schade of bij extra schoonmaak. Bij vertrek zonder extra schoonmaak of schade aan de accommodatie wordt de machtiging vernietigd.

Kan ik zien welke accommodaties nog beschikbaar zijn?

Via ons online zoek en boek systeem kan je in stap 1 onder aan de pagina voor voorkeursboeking (plattegrond) kiezen, hier worden dan alle vrije accommodaties getoond van het type wat je geselecteerd hebt.

Kamperen

Wat zijn de aankomst- en vertrekdagen ?

In het hoogseizoen zijn de wisseldagen op vrijdag en zaterdag. Buiten deze weken kan daar van afgeweken worden.

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?

Je kan vanaf 13:00 uur op je plek. Je dient vóór 12.00 uur van de plaats te vertrekken. Let op: Heb je een kampeerplaats met privé sanitair gereserveerd? Het eigen sanitair is in ieder geval vanaf 16:00 beschikbaar.

Kan ik ook later uitchecken?

Informeer je hiervoor tijdens het verblijf bij de receptie. Late uitcheck is mogelijk in het laagseizoen, de meerprijs om tot 15.00 uur te blijven is € 10,00 en tot 18.00 uur € 15,00.

Kan ik zien welke kampeerplaatsen nog beschikbaar zijn?

Via ons online zoek en boek systeem kan je in stap 1 onder aan de pagina voor voorkeursboeking (plattegrond) kiezen, hier worden dan alle vrije kampeerplaatsen getoond.

Mag de auto op de kampeerplaats staan?

Onze kampeerplaatsen zijn geheel autovrij, auto’s dien je dan ook te parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen.

Hoeveel bijzettentjes zijn toegestaan naast het kampeermiddel?

Er mogen maximaal twee kleine bijzettentjes bij staan, zolang dit op de plaats past. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, je betaalt wel voor extra personen en toeristenbelasting per persoon per nacht.

Is een partytent toegestaan?

Alleen grijze party koepel tenten zijn toegestaan, bijvoorbeeld de Coleman of de Bo-Garden. Bekijk voor meer informatie hierover onze parkregels.

Is er een kabel tv-aansluiting aanwezig?

Alle comfort, comfort premium en kampeerplaatsen met privé sanitair hebben een aansluiting voor digitale tv, geen analoog. Kijk voor meer informatie en praktische tips over digitale tv op De Kuilart.

Hoe werkt het douchesysteem?

Onze douches werken met een SEP-card systeem, deze kan je met € 5,00 tegoed kopen bij de jachthaven betaalautomaat (bij het zwembad) of bij de receptie . Het opladen van de kaarten kan met contant geld in de sanitair gebouwen of met een betaalpas bij de jachthaven betaalautomaat of de receptie. Het resterende tegoed wordt niet terugbetaald, wel vragen wij je de lege kaart weer bij de receptie in te leveren. Voor toeristisch kamperen inclusief in de prijs (uitgezonderd arrangementen en seizoen- en jaarplaatsen). 

Mogen wij als gast dagbezoek ontvangen?

Bezoek is uiteraard altijd welkom en hoef je niet aan te melden bij de receptie. Wij rekenen geen extra kosten voor dagbezoek, alleen € 5,00 voor het parkeren van de auto. De auto kan men parkeren bij het parkeerterrein bij de receptie en de parkeerkaart kan naderhand betaald worden bij de betaalautomaat (met pin) naast de slagboom.

Mogen wij als gast logees ontvangen?

Logees zijn uiteraard welkom, wel dien je logees aan te melden bij de receptie. Voor logees betaal je een overnachtingstarief en voor een eventuele auto € 5,00 per dag. De auto kunnen logees parkeren op het parkeerterrein bij de receptie en de parkeerkaart kan naderhand betaald worden bij de betaalautomaat (met pin) naast de slagboom.

Krijgen logees ook een zwembadkaart?

Zeker, logees krijgen ook een zwembadkaart indien zij zijn aangemeld bij de receptie en de overnachting is betaald.

Mag de jeugd ook komen kamperen?

Alleen onder begeleiding van ouders en/of verzorgers zijn kinderen tot 25 jaar toegestaan.

Kan ik mijn tent of caravan onbewoond achter laten op de camping?

Als de gereserveerde kampeerplaats vrij is / vrij blijft, dan is dit mogelijk en kun je dit vooraf of tijdens je verblijf reserveren. Hiervoor betaal je het reguliere overnachtingstarief.

Kan ik het hele jaar door gebruik maken van de wateraansluiting op de kampeerplaats?

Nee, alleen tijdens het kampeerseizoen staat er water op de plaatsen. Buiten het seizoen (na 31 oktober en voor 1 april) wordt het water afgesloten. Dan kan je nog wel kamperen en het water is dan te verkrijgen bij sanitair gebouw 2 (bij de haven).

Jachthaven

Is er stroom en water aanwezig op de steigers?

Er is stroom- en watervoorziening aanwezig op de meeste steigers. Je kunt hier gebruik van maken middels een SEP-card, daarbij kun je per € 1,50 stroom of water krijgen. Dit staat gelijk aan 2 kWh of 100 liter water. Bij de stroom geldt dat de 1 kWh 24 uur geldig is en de tweede de volgende 24 uur.

Hoe werkt het douchesysteem?

Onze douches werken met een SEP-card systeem, deze kan je met € 5,00 tegoed kopen bij de jachthaven betaalautomaat of bij de receptie. Het opladen van de kaarten kan met contant geld in de sanitair gebouwen of met een betaalpas bij de jachthaven betaalautomaat of de receptie. Resterend tegoed ontvang je niet terug. Wel vragen wij je de lege kaart weer bij ons in te leveren, mocht je deze niet meer nodig hebben. Het systeem van de SEP-card is een landelijk systeem en dan ook te gebruiken in meerdere jachthavens.

Mag je als passant in de haven ook gebruik maken van het zwembad?

Zeker, passanten kunnen een voordelige dagkaart kopen bij de receptie zodat ook zij meerdere malen per dag het zwembad in en uit kunnen. Dit is alleen op basis van vertoon van een betalingsbewijs voor de overnachting en is € 10,00 per persoon per dag vanaf 1 jaar.

Is er een mogelijkheid om een bijzettentje te plaatsen?

Wij hebben een speciaal trekkersveld vlak bij de ingang van de haven, hier mag je kleine tweepersoonstentjes plaatsen. Je dient dit aan te melden bij de receptie  dan ontvang je een sticker en betalingsbewijs.

Bootverhuur

Heb ik een vaarbewijs nodig?

Je hebt geen vaarbewijs nodig bij onze verhuurboten.

Vanaf welke leeftijd mag er een boot gehuurd worden?

Vanaf 25 jaar mag je een boot bij De Kuilart huren.

Dienen wij een borg te betalen bij het huren van een boot?

Je hoeft geen borg te betalen; wel dien je een huurcontract in te vullen met een eigen risico t.w.v. € 500,-. Deze wordt alleen gebruikt bij daadwerkelijke schade of vermissing van inventaris. Bij vertrek zonder schade of vermissing van inventaris aan de boot wordt de machtiging vernietigd.

Mogen we met de verhuurboot op het IJsselmeer varen?

Het is niet toegestaan om met boten van De Kuilart op het IJsselmeer te komen.

Zwembad

Wat is de entree van het zwembad?

Eenmalige toegangskaartjes voor het zwembad zijn € 10,00 per persoon (kinderen tot 1 jaar gratis) en zijn verkrijgbaar bij de receptie.

  • Gasten die tijdens een kort verblijft in een accommodatie of op de camping verblijven hebben gratis toegang tot het zwembad.
  • Jaar- en seizoengasten op de camping betalen € 10,00 per kaartje per jaar.
  • Vaste ligplaatsen in de jachthaven betalen € 10,00 per kaartje per seizoen.
  • Passanten in de haven kunnen op vertoon van het liggeld betaalbewijs een dagkaart voor het zwembad kopen bij de receptie voor € 10,00 per persoon per dag.
Ik verblijf niet als gast op het park, mag ik gebruik maken van het zwembad?

Uiteraard ben je ook welkom in ons zwembad als je niet bij ons op het park verblijft. Dit is mogelijk in het laagseizoen, in het hoogseizoen (Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie) is het zwembad alleen toegankelijk voor parkgasten. Daarnaast kunnen er ook tijden zijn waarbij het zwembad alleen voor parkgasten geopend is, bij onze openingstijden zie je dit weergegeven.

Is er ook banen/rustig zwemmen?

In de ochtend is er de mogelijkheid om banen/rustig te zwemmen. Dit is vanaf 18 jaar.
Dit wordt weergegeven bij de openingstijden bij de deur van het zwembad.

Zijn er kluisjes aanwezig in het zwembad?

Jazeker, het zwembad beschikt over kluisjes. Deze functioneren middels een code die je zelf kunt kiezen op het moment dat je het kluisje in gebruik wilt nemen.

Zijn er faciliteiten voor baby’s en mindervaliden?

Ja, er is een mindervalidentoilet aanwezig waar tevens ook een aankleedkussen aanwezig is.

Welke glijbanen heeft het zwembad?

Het zwembad heeft maar liefst drie glijbanen. Onder andere de “IJsvogel”, een speed (met snelheidsmeter), en de “Zeearend”, de cone, een kegelvormige glijbaan waar je een unieke glijbaanervaring beleeft! En ook in de waterspeeltuin vindt je nog een glijbaan voor de kleine durfals!