Optimistcursus

Zeilles in een optimist

Kom zeilen tijdens de optimistcursus. De optimist is een stabiele jeugdzeilboot, zeer geschikt om jonge kinderen veilig in te leren zeilen. Spelenderwijs worden de zeilvaardigheden bijgebracht: op- en aftuigen, sturen, overstag gaan, gijpen, zeilvoering, alles komt aan de orde.

De optimistcursus is voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. De cursus bestaat uit 4 dagdelen van 2 uur. ’s Morgens van 10.00-12.00 uur of ’s middags van 13.00-15.00 uur. Er zeilen 6 tot 10 boten mee in de cursus; in elke optimist zitten 1 of 2 kinderen en er zijn 2 instructeurs bij aanwezig.

Voorwaarden en prijzen Optimistcursus

De zeillessen gaan altijd door ook bij regen of slecht weer. Eventueel wordt een theorieles gegeven mocht het weer het niet toelaten het water op te gaan. Een zwemdiploma is verplicht en het meenemen van regenkleding wordt aangeraden. Ook is het verplicht om een zwemvest te dragen, deze is aanwezig bij de cursus. Uiteraard mogen ook eigen zwemvesten gebruikt worden.

De prijs van de cursus is € 130,00 per persoon.

Programma per dag (voorbeeld)

Dag 1:
Vandaag leer je wrikken met het bootje en leer je hoe je de optimist moet optuigen. We gaan vandaag ook al even zeilen. Je vaart een 8-je en leert wat overstag is. Aan het eind van de les ruimen we alles weer op en leer je dus hoe je de boot weer moet aftuigen.

Dag 2:
Vanaf vandaag ga je de boot zelf optuigen en gaan we om de boeien heen zeilen, in een parcours. Ook leer je vandaag hoe het komt dat je bootje vooruit gaat door de wind en pas op voor de gijp!

Dag 3:
Op deze dag ga je het zeilen nog beter onder de knie krijgen, door veel te oefenen gaat het steeds makkelijker.

Dag 4:
Op de laatste dag van de cursus herhalen we wat we tot nu toe geleerd hebben. Misschien gaan we ook nog wel omslaan… Aan het einde van de les ontvang je een Kuilart zeildiploma.