Zeilvakantie in Friesland

Kom op zeilenvakantie in Friesland vanaf De Kuilart!

Ben je een fanatieke zeiler? Of heb je nog nooit gezeild, maar staat dit al een tijdje op je bucketlist? In beide gevallen ben je bij ons aan het juiste adres. De Kuilart is direct gesitueerd tussen de grote Friese Meren en daardoor de ideale locatie voor een zeilvakantie in Friesland. Neem je eigen zeilboot mee of huur eentje bij de bootverhuur, alles is mogelijk! Voor zeilen in Friesland ben je op De Kuilart op het juiste adres.

Zeilen op de Friese meren

Vakantiepark De Kuilart ligt direct aan het grootste binnenmeer van Friesland; de Fluessen. Dit grote meer nodigt natuurlijk uit voor zeilen en andere watersportactiviteiten. Direct rondom De Kuilart vind je het Heegermeer en het IJsselmeer. Voor een vakantie met de boot een ideale bestemming; water, water en nog eens water! De Kuilart heeft een grote jachthaven waar je kan aanleggen voor een paar heerlijke dagen op de Friese Meren, maar ook een heel seizoen aan de steiger behoort tot de mogelijkheden. Voor een zeilvakantie in Friesland gaat je naar De Kuilart.

Zeillessen Friesland

Toe aan een echte zeilvakantie in Friesland maar heb je nog nooit gezeild? Of wil je de kinderen graag een zeilcursus laten volgen? Tijdens de zomervakantie, meivakantie en Hemelvaart/Pinksteren worden er diverse zeillessen aangeboden. Tot 12 jaar worden er optimistlessen aangeboden. Kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen leren het zeilen tijdens de valklessen. In slechts vier dagen leer je de basisbegrippen en kan je aan het einde van de week de valk zelf besturen en je kinderen de optimist. Met het hele gezin in de zeilboot behoort ook tot de mogelijkheden. Naast het zeilen, biedt het surfcenter bij ons op het park ook surflessen aan. In onze baai leer je op een veilige manier deze prachtige sport. Watersport en De Kuilart is een prachtige combinatie.

Zeilroutes rondom de Fluessen

Rondom De Kuilart zijn er diverse afwisselende zeilroutes die je tijdens uw zeilvakantie in Friesland kunt doen. Zo is er vanaf De Kuilart een prachtige vaarroute via Hindeloopen. Of liever een kortere route? Ontdek De Luts! Vaak het knelpunt tijdens een 11-stedentocht op het ijs maar een prachtige route om zeker eens te ontdekken via uw zeilboot of motorboot. Ook vaar je in Friesland de staande mastroute of de Elfstedenroute. Ontdek Friesland vanaf het water!