Zeilvakantie in Friesland

Kom zeilen op de Friese Meren vanaf De Kuilart!

Ben u een fanatieke zeiler? Of heeft u nog nooit gezeild, maar staat dit al een tijdje op uw bucketlist? In beide gevallen bent u bij ons aan het juiste adres. De Kuilart is direct gesitueerd tussen de grote Friese Meren en daardoor de ideale locatie voor een zeilvakantie in Friesland. Neem uw eigen zeilboot mee of huur eentje bij de bootverhuur, alles is mogelijk! Voor zeilen in Friesland bent u op De Kuilart op het juiste adres.

Zeilen op de Friese meren

Vakantiepark De Kuilart ligt direct aan het grootste binnenmeer van Friesland; De Fluessen. Dit grote meer nodigt natuurlijk uit voor zeilen en andere watersportactiviteiten. Direct rondom De Kuilart vindt u het Heegermeer en het IJsselmeer. Voor een vakantie met de boot een ideale bestemming; water, water en nog meer water! De Kuilart heeft een grote jachthaven waar u kunt aanleggen voor een paar heerlijke dagen op de Friese meren. maar ook een heel seizoen aan de steiger behoort tot de mogelijkheden. Voor een zeilvakantie Friesland gaat u naar De Kuilart.

Zeillessen Friesland

Toe aan een echte zeilvakantie in Friesland maar heeft u nog nooit gezeild? Of wilt u uw kinderen graag een zeilcursus laten volgen? Tijdens de zomervakantie en Hemelvaart/Pinksteren worden er diverse zeilcursussen aangeboden. Tot 12 jaar wordt er een optimistcursus aangeboden. Kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen leren het zeilen in een valk. In slechts vier dagen leert u de basisbegrippen en kunt u aan het einde van de week de valk zelf besturen en uw kinderen de optimist. Met het hele gezin in de zeilboot behoort ook tot de mogelijkheden. Naast het zeilen, biedt ons Surfcenter ook surflessen aan. In onze baai leert u op een veilige manier deze prachtige sport. Watersport en De Kuilart is een prachtige combinatie.

Zeilroutes rondom de Fluessen

Rondom De Kuilart zijn er diverse afwisselende zeilroutes die u tijdens uw zeilvakantie in Friesland kunt doen. Zo is er vanaf De Kuilart een prachtige vaarroute via Hindeloopen. Of liever een kortere route? Ontdek De Luts! Vaak het knelpunt tijdens een 11-stedentocht op het ijs maar een prachtige route om zeker eens te ontdekken via uw zeilboot of motorboot. Ook vaar je in Friesland de staande mastroute of de 11-stedenroute. Ontdek Friesland vanaf het water!