Zeearend op De Kuilart

De zeearend nestelt tegenover De Kuilart

Sinds twee jaar mag De Kuilart twee zeearenden als haar buren rekenen. Deze prachtige imposante vogels, ook wel vliegende deuren genoemd, hebben hun nest gebouwd precies tegenover vakantiepark De Kuilart. Vanaf het terras en de paviljoen appartementen heb je een prachtig uitzicht. Aan te raden is om wel een telescoop of verrekijker mee te nemen.

De vliegende deur

Door de imponerende verschijning wordt de zeearend ook wel de vliegende deur genoemd. De vogel heeft maar liefst een spanwijdte van 2,5 meter! De zeearend voedt zich met vis en watervogels en zelfs ganzen. Of er echt nakomelingen komen, is nog de vraag; de zeearend is erg gevoelig voor verstoringen. Vandaar dat de broedplaats zelf niet te bereiken is. Maar vanaf ons park heb je zicht op het nest én is er voldoende afstand zodat de vogels niet gestoord worden.

Zeearend Friesland

Appartement met zeearend-zicht

De pas opgeknapte paviljoen appartementen geven het beste uitzicht op het nest van de zeeranden. Deze appartementen zijn geschikt voor 4 personen, hebben een zithoek met open keuken, badkamer en slaapkamer. Door de ligging op de eerste verdieping kijk je prachtig over De Fluessen.

Wil je liever een vakantiehuis huren? Dat kan natuurlijk ook. Wij hebben diverse accommodaties in de verhuur. Vanaf het terras bij ons Grand Café geniet je van de zeerarend.