Wat te doen in de Kerstvakantie in Friesland?

Aanraders voor als u op Vakantiepark De Kuilart verblijft in de Kerstvakantie

Lekker de Kerstdagen of Oud & Nieuw doorbrengen in Friesland? Dan hebben wij hier een aantal activiteiten tijdens de koude dagen voor gezellige en bijzondere feestdagen. Bekijk voor kerstactiviteiten in de omgeving ook al onze tips.

Kerstdiner voor de hele familie

Heeft u dit jaar geen zin om uren in de keuken te staan voor een formidabel kerstdiner? Geen tijd om een goed recept te zoeken en boodschappen te doen in een overvolle supermarkt? De beste oplossing hiervoor is natuurlijk om te genieten van een kerstdiner in een restaurant. Daarvoor zit u goed in Grand Café It Skippershûs op De Kuilart! U kunt in ons restaurant Tweede Kerstdag terecht voor een heerlijk kerstdiner.

Volop waterpret in ons overdekte zwembad

Een perfecte activiteit voor jong en oud, bij koud weer, is natuurlijk zwemmen. Als gast van Vakantiepark De Kuilart heeft u gratis toegang tot ons eigen subtropisch zwembad! In het grote bad zit een glijbaan, bubbel banken en stroomversnelling. Daarnaast is er voor de allerkleinsten nog een pierenbadje met speeltoestel.

zwembad Kuilart

Wordt het een strike of een spare? Ga (ont)spannend bowlen

Kom gezellig met het gezin bowlen op De Kuilart, u  kunt hier terecht als ons restaurant ook geopend is. Ga voor een ontspannen potje of juist lekker fanatiek. Speciaal voor kinderen is er een gootbumper, dan gooien ze altijd raak. En dan voor de allerkleinsten onder ons is er een ballenbak naast de bowlingbanen, zodat ook zij zich goed kunnen vermaken.

Bowlen

Zet uw schaatsen op echt topsportijs in Thialf Heerenveen

Waan u even als een echte wereldkampioen op de snelste laagland baan van Nederland en ervaar hoe snel u rondjes schaatst! Neem uw eigen schaatsen mee of huur ze daar. Na de tijd staat de warme chocolademelk voor u klaar om weer heerlijk op te warmen. Hou de openingstijden in de gaten i.v.m. eventuele wedstrijden.

Er is toch niets heerlijker dan een lekkere wandeling maken in de Kerstvakantie

De kerstdiner kilo’s of de oliebollen heeft u er zo weer af na een goede wandeling door het Rijsterbos. Er zijn diverse korte en lange routes en voor de kinderen ook een speciale kabouterroute. Wat is er nou mooier dan lekker wandelen door het mooie, misschien wel witte, winterlandschap. En dan na de tijd weer lekker opwarmen bij de kachel in uw vakantiewoning met een kopje thee of een lekker soepje.

Cultureel binnen genieten in het theater of de bioscoop in Sneek

Een gezellig dagje of avondje Sneek? Ga er samen met het gezin op uit, in het gezellige centrum vind u de bioscoop en het theater. Het leukste uitje in het donker, dan zit u met deze donkere dagen dus goed in de bioscoop. Uiteraard met een lekkere bak popcorn erbij. Bekijk de actuele filmagenda en reserveer vooraf de kaartjes om teleurstelling te voorkomen. Of bezoek het theater, in zeker één van de meest bijzondere gebouwen van Sneek.

Afbeeldingsresultaat voor theater sneek

Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer, een bijzondere bezienswaardigheid

Buitengewoon interessant is het stoomgemaal in Lemmer. Het Ir. D.F. Woudagemaal is een van de tien Nederlandse UNESCO Werelderfgoederen. Zij zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst omdat het een belangrijke fase in de strijd tegen het water markeert. Daarnaast waren de afmeting (dit is het grootste gebouwde stoomgemaal ooit) en unieke toepassing van de stoomkracht door de Nederlandse waterstaatkundigen redenen om dit machtige monument in de lijst op te nemen. Bezoek dit Werelderfgoedmonument en ontdek tijdens een rondleiding de kracht van stoom en water!

Woudagemaal

Een onvergetelijke wandeling door de tuinen van de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest

Maar liefst tien kilometer kerstverlichting, lantaarns en sfeervolle fonteinen creëren een magische kerstbeleving in de tuinen. De warm verlichte routes worden extra bijzonder gemaakt door spotlights op geheimen van de jungle. Geheimen die de puurheid van de natuur verklappen tot in de kleinste details. Ontdek de mysterieuze vleesetende plant, ruik de zoete geur van de vanille orchidee, bewonder hoe de papiervlinder rustig rondzweeft en geniet hartje winter van het zomerse gevoel dat de petunia jou geeft.

Rennen, vliegen, springen, leef je helemaal uit in een binnenspeeltuin

Sneeuw, wind of kou: één van de leukste uitjes voor de kleinsten is toch wel een binnenspeeltuin. Ballenbakken, glijbanen, en nog veel meer. Hier kan uw kind even heerlijk los gaan en als ouder kan je genieten van een bakje koffie.

Ballorig – Sneek
Speelbos – Joure

Afbeeldingsresultaat voor kinderen ballenbak

Wilt u wat meer te weten komen van Friesland? Dan is een museum altijd een goed idee.

Met het hele gezin iets educatiefs doen? Bezoek een van de interessante musea op in de buurt.

Fries Museum – Leeuwarden
Fries Scheepvaartsmuseum – Sneek
Fries Verzetsmuseum – Leeuwarden
Jopie Huisman Museum – Workum
Kazematten Museum – Kornwederzand
Koninklijk Eise Eisinga Planetarium – Franeker
Museum Hindeloopen – Hindeloopen
Nationaal Modeltrein Museum – Sneek
Natuur Museum Fryslân – Leeuwarden
Schaatsmuseum – Hindeloopen