Uit agenda – September & Oktober

Uit Festival Súdwest 2020

Datum: zaterdag 12 september. Locatie: Sneek

Met het UIT festival Súdwest wordt het nieuwe culturele seizoen in Sneek en Zuidwest Friesland geopend. Van 13.00 tot 17.00 uur vinden in de binnenstad ruim vijftig optredens plaats, waaronder diverse straattheateracts. Culturele aanbieders uit de regio presenteren zich op een grote markt met veertig kramen.

Shantyfestival Sneek

Datum: zaterdag 19 september. Locatie: Sneek

Van 13.00 uur t/m 18.00 uur in het centrum het Shantyfestival Sneek gehouden door de Stichting Uit in Sneek. Diverse shantykoren brengen hun repertoire van zeemansliederen ten gehore op diverse locaties door het centrum van Sneek. Deze locaties zijn de Marktstraat, Leeuwarderweg (Ouwe Vat), het Schaapmarktplein en in plaats van de Wijde Noorderhorne, dit jaar locatie Grootzand, ter hoogte van nr 35-45. (Lake House/Ideetje). 

Springkussen Elfstedentocht

Datum: zaterdag 19 september. Locatie: Sneek

Aan de Springkussen Elfstedentocht doen jaarlijks zo’n 500 kinderen mee. De deelnemende kinderen kunnen tussen 10.00 uur en 15.00 uur een stempelkaart halen in de kraam op het Schaapmarktplein en hierna de 11 springkussens bespringen, verdeeld over het centrum van Sneek. Per besprongen springkussen kan een stempel op de stempelkaart behaald worden. Als alle stempels zijn gehaald, bestaat de beloning uit een bijzonder medaille met een Elfstedenkruisje en een heerlijk schepijsje naar keuze bij ijssalon Min12. De deelname is voor kinderen t/m 12 jaar en is gratis.

NK Sloeproeien

Datum: zaterdag 3 oktober. Locatie: Langweer

Op zaterdag 3 oktober vindt de 10e Langweerder sloepenrace plaats, of te wel het Nederlands Kampioenschap Sloeproeien. Het evenement is NK genomineerd voor zowel dames- als herensloepen. We verwachten dit jaar rond de 100 inschrijvingen van dames en herensloepen.

Sneker Dweildag

Datum: zaterdag 3 oktober. Locatie: Sneek

De dweilkapellen, komende uit Den Helder tot aan Weert, kunnen zich manifesteren in twee klassen, de Leutklasse of de Wedstrijdklasse. Alle kapellen worden om 12:15 uur bij het Stadhuis in de Marktstraat verwelkomd door de wethouder waarna het startsein wordt gegeven door het scanderen van de woorden ‘Vuur, vlam, los’.

De kapellen zetten dan gezamenlijk de Triomfmars in, wat sinds jaar en dag de herkenningsmelodie van de Blauhúster Dakkapel was. Rond vijf uur is de prijsuitreiking in de Marktstraat en zullen de meer dan 500 muzikanten wederom een gezamenlijk optreden verzorgen. Het woord ‘dweil’ in dweilorkesten of dweilkapellen …

Mooi Sneek Najaarseditie

Datum: zondag 4 oktober. Locatie: Sneek

Op het Schaapmarktplein zullen grote modeshows gehouden worden, waar vele winkels in Sneek hun nieuwe najaarscollectie laten zien. Laat u inspireren door de modeshow om erna deze items bij de deelnemende winkel te kunnen scoren. Deelnemende winkels aan de modeshow zijn herkenbaar aan een roze beachflag en loper voor hun winkel.