Uit agenda – Juli

Friese Ballonfeesten

Datum: woensdag 8 t/m zondag 12 juli. Locatie: Joure

Iedere avond stijgen er zo’n 35 heteluchtballonnen uit binnen- en buitenland op. Onder de deelnemers zijn ook ballonnen met zeer speciale vormen, zoals tijdens eerdere edities o.a. een kip, ooievaar, brandweerauto, madelief, clown en engel. Verder is er dagelijks een groot aantal randactiviteiten. Het totaalprogramma zorgt ervoor dat jong en oud zich prima zal vermaken. Kijk voor meer informatie op www.ballonfeesten.nl

Kanongebulder in Sloten

Datum: elke vrijdag vanaf 10 juli t/m 16 augustus. Locatie: Sloten

Sloten is een échte vestingstad met nog steeds een actieve stadsomroeper, genaamd Pieter Haringsma. In het hoogseizoen roept Pieter iedere vrijdag avond de stad bijeen voor het traditionele kanonschieten op het molenerf van Korenmolen de Kaai. Vol enthousiasme vertelt hij hoe het allemaal werkt. Dit kanongebulder wordt in volledige klederdracht gedaan wordt door de stadschutterij. Kom het met je eigen ogen bekijken! 

Welcome to the Village

Datum: vrijdag 17 juli t/m zondag 19 juli. Locatie: Leeuwarden

Welcome to The Village is het mooiste festivaldorp van Nederland, middenin de zomer. Slenter door het bos- en waterrijke terrein langs meer dan zeventig acts van over de hele wereld, van gevestigde festivalhelden tot aanstormend talent, van hiphop, indie tot wereldmuziek en alles daartussenin. Naast muziek staan ook theater, dans, innovatie, kunst, design en voedsel op het programma.

SKS Skûtsjesilen

Datum: zaterdag 18 juli t/m vrijdag 31 juli. Locatie: de Friese Meren

De grote strijd bij de SKS gaat om het kampioenschap. Dat gaat naar de schipper en zijn bemanning die zo weinig mogelijk punten bijeen heeft gezeild. Het skûtsje dat na de laatste wedstrijd het minst aantal punten heeft behaald, is kampioen. Als er dan nog een gelijk resultaat blijft tussen twee of meer skûtsjes, dan is de volgorde van aankomst in de laatste wedstrijd bepalend. De finale van SKS Skûtsjesilen vindt plaats op het Sneekermeer en is het best te bekijken vanaf de kant van het Starteiland.

Muziekfestival “Skûtsje Live”

Datum: zaterdag 26 juli. Locatie: Woudsend

Op de zondag voor het jaarlijkse SKS skûtsjesilen bij Woudsend organiseert het jeugdhonk “Yn ’t Rom” samen met het dorpshuis MFC “De Driuwpôlle” het muziekfestival “Skûtsje Live”. Het muziekfestival vindt buiten plaats voor het dorpshuis. Gezelligheid gegarandeerd voor jong en oud. Als organisatie hopen we op mooi weer en een fantastisch feest!  

Opening Sneekweek met vlootschouw

Datum: vrijdag 31 juli. Locatie: Sneek

Op vrijdagavond 31 juli is de officiële opening van de Sneekweek met in de Kolk de traditionele Vlootschouw. Hierbij presenteren de deelnemende zeilklassen zich met muziekoptredens, presentatie van de ‘boot van het jaar’ en huldiging van de ‘schipper in de orde van de Sneeker Pan’. Duizenden bezoekers staan langs de kades om de parade van boten te bekijken. Het voorprogramma start om 19.30 uur. De vlootschouw start om 21.30 uur. 

Sneekweek

Datum: vrijdag 31 juli t/m vrijdag 7 augustus. Locatie: Sneek

Op vrijdagavond 31 juli start de Sneekweek met de traditionele Vlootschouw Sneek. Van zaterdag 1 t/m donderdag 6 augustus zijn de zeilwedstrijden op het Sneekermeer en zijn er in het centrum muziekpleinen en heel veel (muziek)activiteiten, festiviteiten voor jong en oud. evenementen in de stad voor jong en oud. Van er zeilwedstrijden op het Sneekermeer. De Sneekweek eindigt met een spetterend cultureel slotweekend die start op vrijdag en zaterdag met een 2 daags straattheaterfestival en sluit zondag af met een openlucht Rock Kerkdienst en Sneekweek Slotconcert in de Looxmagracht!