Uit agenda – Augustus

Kanongebulder in Sloten

Datum: Elke vrijdag vanaf 10 juli t/m 16 augustus. Locatie: Sloten

Sloten is een échte vestingstad met nog steeds een actieve stadsomroeper, genaamd Pieter Haringsma. In het hoogseizoen roept Pieter iedere vrijdag avond de stad bijeen voor de traditionele kanonschoten op het molenerf van Korenmolen de Kaai. Vol enthousiasme vertelt hij hoe het allemaal werkt. Dit kanongebulder wordt in volledige klederdracht gedaan wordt door de stadschutterij. Kom het met je eigen ogen bekijken! 

Sneekweek

Datum: vrijdag 31 juli t/m 7 augustus. Locatie: Sneek

Op vrijdagavond 31 juli start de Sneekweek met de traditionele Vlootschouw Sneek. Van zaterdag 1 t/m donderdag 6 augustus zijn de zeilwedstrijden op het Sneekermeer en zijn er in het centrum muziekpleinen en heel veel (muziek)activiteiten, festiviteiten voor jong en oud. evenementen in de stad voor jong en oud. Van er zeilwedstrijden op het Sneekermeer. De Sneekweek eindigt met een spetterend cultureel slotweekend die start op vrijdag en zaterdag met een 2 daags straattheaterfestival en sluit zondag af met een openlucht Rock Kerkdienst en Sneekweek Slotconcert in de Looxmagracht! 

De 11stedenzwemtocht 2020

Datum: vrijdag 28 t/m maandag 31 augustus. Locatie: langs de Elfsteden

It Giet Oan! Van 28 t/m 31 augustus 2020 vindt de nieuwe editie van de 11stedenzwemtocht plaats. In dit weekend zwemmen we samen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de (toekomstige) kankerpatiënt. Maarten draagt dit jaar het stokje over aan een estafette-team dat de volledige tocht van 195 km zal volbrengen. Zwem jij mee in 1, 2 of alle steden?