Top camping en 5 sterren 2022

Vakantiepark De Kuilart en zusterbedrijf Camping it Wiid wederom beloond in 2022 met de titel “Top Camping” en 5 sterren!

Afgelopen week kregen Vakantiepark De Kuilart en Camping it Wiid wederom het predicaat Top Camping 2022 met een maximale score van vijf sterren.

De inspecteurs beoordelen op sanitair en terrein (65%) én zwemmen, recreatie en winkels en horeca (resterende 35%). Dit betekent dat beide Friese vakantieparken ook in 2022 behoren bij de top van de Nederlandse recreatiebedrijven.

De titel is voor medewerkers en de eigenaren van De Kuilart en it Wiid een compliment en een kroon op hun werk. Elk jaar wordt er tijdens het seizoen hard gewerkt om de gast een hoog service- en kwaliteitsniveau te laten beleven. In de winterperiode wordt elk jaar geïnvesteerd in onderhoud en vernieuwingen zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft en gaat men mee met de laatste trends en vraag op het gebied van recreëren.

Vakantiepark De Kuilart in Koudum is druk met de bouw van het nieuwe binnenzwembad. Er komen hier maar liefst drie glijbanen, waaronder een Speed en een Cone. Deze kegelvormige glijbaan is een gegarandeerde blikvanger en levert een unieke glijbaanervaring op. Ook komt er een grote waterspeeltuin. De opening staat gepland in mei. Op de website van de Kuilart wordt de voortgang van de bouw bijgehouden: https://www.kuilart.nl/verbouwing-zwembad/

Op it Wiid in Earnewâld wordt er hard gewerkt aan kunstof walbeschoeïng en steigers op de landtong en het Y veld. De velden worden geëgaliseerd zodat de velden beter bestand zijn tegen het extreme weer waar Nederland steeds vaker mee te maken heeft. Ook komen er nieuwe douchesystemen waarbij de gast meer controle heeft over zijn douchetijd. Verder wordt de verhuurvloot ge-update en zijn er vier nieuwe sloepen aangeschaft. Zo wil it Wiid ook voor haar dagtoeristen een aantrekkelijk verhuurbedrijf in de regio blijven.

De vijf sterren beoordeling van de ANWB is elk jaar een feestje en een fijne bevestiging.

ANWB Inspectie

Als enige partij in Nederland voert de ANWB volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings kunnen maximaal vijf sterren ontvangen. De ANWB campinginspecteurs beoordelen het sanitair, terrein, zwemmen, recreatie, eten en drinken. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. Campings met drie sterren of meer mogen zichzelf ANWB Erkende camping of ANWB Erkende Kleine camping noemen.