De omgeving van Koudum

Koudum als ideale uitvalsbasis

Koudum ligt in een mooi en tevens toeristisch gebied in de regio Zuidwest Friesland. Centraal gelegen in de regio en wordt ook wel het warme hart van Zuidwest Friesland genoemd. Dit gezellige dorpje heeft, ondanks dat het niet groot is vele faciliteiten. Een ideale vakantielocatie aangezien deze regio volop vakantieplezier biedt voor iedereen. In de omgeving van Koudum heeft een zeer gevarieerd landschap. Namelijk de bossen van Gaasterland, het IJsselmeer, de bekende Friese Meren (Heegermeer en de Fluessen) en groene weilanden met de zwart-wit bonte koeien.

Maak kennis met de omgeving van Koudum – Zuidwest Friesland

Maak een mooie zeil- wandel- of fietstocht door de omgeving voor een actief dagje. Met een verscheidenheid aan fietspaden, wandelpaden, pondjes en leuke terrasjes uitermate geschikt om de omgeving te ontdekken. Aan de ene kant bieden de talloze meren, kleine vaarten en sloten u diverse en gevarieerde vaarroutes op het water. Maar aan de andere kant biedt Zuidwest Friesland u ook mooie routes over het land. Vele slingerende paadjes door de bossen, mooie fietspaden langs het water, weidse landschappen en Friese Elfsteden. Kortom de prachtige natuur biedt het perfecte decor voor een heerlijke vakantie.

De mooiste pareltjes in de omgeving van Koudum

In dit landschap liggen prachtige historische steden en dorpen, met op redelijke afstand negen van de Friese elf steden. Dankzij de rijke historie zijn er vele bezienswaardigheden in dit gebied. Hier volgt een beschrijving voor een leuk dagje weg betreffende:

  • Natuurgebieden
  • dorpen rondom Koudum
  • leuke achtergrondinformatie
  • wetenswaardigheden