Kaasboerderij De Nylander, Workum

Het adres voor echte boerenkaas

Kaasboerderij de Nylander bestaat sinds 1990. In 1997 zijn Matti en Henk Hogendoorn, kaasmakers van huis uit, gestart met het maken van kaas. In 2002 is de boerderij omgeschakeld naar biologisch. De familie Bokma heeft in 2009 het stokje overgenomen. Zij runden al een biologisch melkveebedrijf in It Heidenskip.

Met grote toewijding en zorg maakt de familie Bokma een pure en smaakvolle boerenkaas. De produktie van de Nylander kaas vraagt om de grootst mogelijke aandacht. Omdat we een natuurprodukt maken is het belangrijk scherp te zijn op alle elementen van het kaasmaken. We hebben een eigen procedé voor het kaasmaken. Wij gaan voor het maken van een heel goede kaas van topkwaliteit.

Boerderijwinkel

Voor onze overheerlijke kaas kunt u terecht in onze boederijwinkel. Naast onze kaas vindt u hier ook nog andere biologische en streekprodukten. Bent u op zoek naar een origineel geschenk of kerstpakket? Wij kunnen iets geheel naar uw wens samenstellen.

Openingstijden: april t/m oktober zijn wij geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag 10.00-17.00 en zaterdag van 10.00-16.00. Van november t/m maart zijn wij geopend op vrijdag van 10.00-17.00 en op zaterdag van 10.00-16.00.

Rondleiding

Bent u nieuwsgierig geworden hoe onze kaas wordt bereid? Wij bieden op donderdagmiddagen de mogelijkheid om een kijkje te nemen in onze kaasboerderij.

Tijdens de rondleiding vertellen wij u alles over kaasbereiding, onze boerderij en de bijzondere variëteit in smaak. Volwassenen krijgen daarbij een kopje koffie of thee met koek aangeboden en voor de kinderen is er natuurlijk een glaasje fris. Uiteraard kunnen ze even bij onze kalfjes kijken om ze te aaien.

Rondleidingen zijn mogelijk in juni, juli en augustus op donderdag 14:00. De rest van het jaar kan dit op afspraak. Groepen graag vooraf reserveren.

Kosten: volwassenen: €4,50, kinderen t/m 12 jaar €2,50

Terras

Even bijkomen van uw fietstocht of wandeling in de omgeving? Kom dan heerlijk uitrusten onder het genot van een kopje koffie of thee met koek.

Adres

Lange Leane 10
8711 HK Workum

0515 542 456

Terug naar omgeving overzicht