Coronavirus

Wij houden uiteraard de nieuwsberichten over het coronavirus dagelijks in de gaten en handelen waar nodig. Daarnaast volgt De Kuilart de richtlijnen van het RIVM, van de brancheorganisatie RECRON en overheden. Om u als gast te informeren vindt u hieronder meer informatie betreffende onze maatregelen naar aanleiding van het coronavirus.

Consequenties voor onze gasten

Allereerst zijn wij ondanks alles gewoon open! Dat mag, mits wij ons de voorwaarden van de aangescherpte maatregelen van de rijksoverheid voldoen: “Op locaties zoals vakantieparken gaat gelden dat men maatregelen moet treffen om mensen 1,5 meter afstand te laten houden. Als men hiertoe niet in staat is dan mogen gemeenten deze locaties sluiten.”  

RIVM maatregelen

Wij verwachten dat u zich houdt aan de RIVM richtlijnen. De belangrijkste regels nogmaals opgesomd:

 • Blijf thuis bij klachten (dus ook bij verkoudheid)!
 • 1,5m afstand houden, overal!
 • Denk aan uw eigen hygiëne én dat van anderen!
 • Geen samenscholing toegestaan, minimaal sociaal contact!

Omdat het over de gezondheid van onze gasten en medewerkers gaat, zullen wij deze regels strikt handhaven. Bij niet naleving van deze regels zult u per direct gevraagd worden om ons park te verlaten (toegang tot het park zal ontzegd worden en hier krijgt u schriftelijk bericht van).

Daarnaast staan wij in nauw contact met de lokale instanties. Waaronder de (GGD), de brancheorganisatie en gemeenten. Zij houden ons op de hoogte van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

Annuleren

Belangrijk om te weten: op dit moment is het coronavirus geen geldige reden tot kosteloos annuleren. Daarnaast valt het ook niet onder de annuleringsverzekering. Kosten van een annulering worden volgens de Recron voorwaarden berekend. U kunt de voorwaarden vinden op de website van de Hiswa-Recron. (Kijk voor meer informatie over doorschuiven bij de veelgestelde vragen)

Faciliteiten

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet woensdag 6 mei j.l. nieuwe maatregelen getroffen betreffende de horecagelegenheden, zwembaden en sanitaire gebouwen. Daarbij blijft van kracht dat vakantieparken op zich wel open mogelijk blijven.

Wij zullen de volgende faciliteiten als volgt gesloten houden:

 • Horeca geopend vanaf 1 juni; lees hier het protocol
  (Beperkt afhaal t/m 31 mei)
 • Sanitairgebouwen gesloten t/m 14 juni, vanaf 15 juni zijn de toiletgebouwen 2, 3 en 4 weer open (toilet, douche- en was-voorzieningen)
 • Receptie is open
 • Zwembad weer open (alleen voor parkgasten, en volgens protocol)
 • Boot- en fietsverhuur is mogelijk
 • Supermarkt is open

Veelgestelde vragen

Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen en voor veel zorgen bij iedereen. Het is daarom terecht dat hier veel vragen over zijn. Vandaar dat wij voor u de meeste veelgestelde vragen nog wat uitgebreider hebben beschreven.