CanalDigitaal is over naar digitale tv

CanalDigitaal

Over van analoog naar digitale tv. CanalDigitaal heeft per oktober de ontvangst voor analoge tv weg gehaald. Ze zijn compleet overgestapt naar digitale tv.  Deze keuze is gemaakt zodat iedereen kan genieten van televisie in HD-kwaliteit.

Hoe weet u of uw tv geschikt is voor digitale tv?

Als u op uw tv de volgende logo’s aantreft, dan kunt u tv beleven met HD! Verder heeft u een HDMI-aansluiting nodig. In de handleiding van uw tv vindt u meer informatie. Deze moderne tv’s kunnen het digitale signaal zelf goed ontvangen. U dient hiervoor alleen opnieuw de zenders te zoeken via de antenne op DTV en dan vindt u de digitale zenders. Vindt u deze niet en geeft de TV geen signaal aan, dan kunt u er vanuit  gaan dat u geen digitale ontvangst heeft.

HD-logo's

HD-ontvanger kopen?

Heeft u een tv die ouder is dan ongeveer zeven jaar, dan bestaat de kans dat uw tv geen digitale tv ontvangt. Hiervoor kunt u een HD-ontvanger kopen. Let bij de aanschaf van een HD decoder er wel altijd op dat deze is gecertificeerd door CanalDigitaal, anders kan dit problemen opleveren bij het doorgeven van het satellietsignaal. Wilt u er zeker van zijn dat u de juiste heeft, koop of bestel dan een digitale ontvanger bij de receptie, kosten hiervoor zijn € 50,00.

HD-ontvanger

Een digitale ontvanger, staat ook wel bekend als decoder en is noodzakelijk om het signaal van de satelliet door te geven aan je tv. Dit signaal wordt dan omgezet in beeld en geluid zodat je tv kan kijken.   Er bestaan twee type ontvangers en u heeft een HD-ontvanger nodig. Met een SD-ontvanger is het vaak niet meer mogelijk om alle zenders te ontvangen. U kunt daarnaast zelf kiezen of u een digitale HD-ontvanger kiest mét of zónder de mogelijkheid voor opnemen, live-tv pauzeren en terugspoelen, of zónder.