Activiteiten voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie bij Vakantiepark De Kuilart hoef je niet te vervelen. Er zijn er genoeg leuke activiteiten te beleven in de omgeving. Combineer het met een midweek of week in één van onze accommodaties, reserveren van een bungalow is mogelijk vanaf € 330,00!

Woudagemaal onder stoom!

22, 23, 24 februari

Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer op 22, 23 en 24 februari 2022 onder stoom om het personeel op te leiden. Een unieke kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken. Het stoomgemaal uit 1920 is eigendom van Wetterskip Fryslân. Tot op de dag van vandaag heeft het gemaal een belangrijke functie in het waterbeheer. Bij extreem hoogwater zorgt het nog steeds voor droge voeten in Fryslân.

‘Help Pake en Beppe de voorjaarsvakantie door’

22 t/m 25 februari

De musea door heel Friesland openen in de voorjaarsvakantie de deuren speciaal voor de kinderen. Tijdens deze dagen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Kinderen hebben gratis entree ‘op vertoon’ van een volwassene. Niet alleen je Pake en Beppe (Opa en oma) mogen mee, ook je ouders, oom of tante! Voor de volwassene hebben de musea van alles leuks in petto.

Bowlen bij It Skippershûs

Zin om een te bowlen tijdens de voorjaarsvakantie? Dat kan in Grand Café It Skippershûs! Wij hebben 4 bowlingbanen. Na het bowlen kun je lekker borrelen of dineren in het grand café. Reserveren kan via de receptie of bij het grand café. 

Zwemmen bij Swimfun Joure

Het nog even wachten tot ons eigen, nieuwe zwembad weer open gaat, maar in Joure zit ook een zwembad waar je je de hele dag kunt vermaken! Swimfun heeft een wildwaterbaan, een golfslagbad en een glijbaan met sterrenhemel. Voor de kleinere kinderen is er een peuterbad met speeltoestel en glijbaantje.

Hazenpad Oudemirdum

Een wandeling geschikt voor het hele gezin!

In de Marderhoeke staan 14 vrolijk gekleurde hazen. Bij elke haas hoort een doe-, denk- of ontdekopdracht over het leven van een haas. Met een opdrachtenboekje van Mar en Klif en een koffertje vol speurmaterialen ga je op pad. Ontdek waarom een haas wel 65 km per uur kan rennen? Wat hij eet, waar hij woont, hoe hij zich verstopt en voor wie?

De route vol actieve opdrachten en weetjes voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 5 – 10 jaar is ongeveer 5 km lang en voert door de Marderhoeke naar het uitkijkpunt bij het Oudemirdumerklif!

Kabouterpad Oudemirdum

In het bos Elfbergen wonen kabouters! Overal kan je sporen van ze vinden. Kleine voetsporen in het zand, de wielsporen van het kruiwagentje en liggen er wel eens kabouterdrolletjes. Volg het kabouterpad ga op zoek naar de sporen van de kabouters. Het kabouterpad is 1 km lang en duurt ongebeer een half uur. Bij Mar en Klif kun je het kabouterboekje kopen voor € 3,50 en je krijgt er een prachtige kaboutermuts bij!

Er zijn nog veel meer leuke wandelroutes door de bossen van Gaasterland! Waaronder het Dassenpad, Bosbeestenpad en het Spechtenpad.

Pontjes route fietsen of wandelen

In deze maanden blijven de pontjes in de buurt geopend om een overtocht te maken. Er zijn in de omgeving verschillende routes die je kunt bewandelen of kunt ervaren met de fiets. Door een overtocht met de pontjes zie je veel van de prachtige omgeving. Kijk voor meer informatie op:
www.waterlandvanfriesland.nl.

Meer leuke tips voor in de omgeving kunt u vinden bij: Tips voor Trips Friesland