Jaarlijks mogen we meer dan 100 000 mensen verwelkomen op ons park! Bel ons: 0514-522221
HomeWatersportRondje Fluessen

Rondje Fluessen

Rondje Fluessen

Het rondje Fluessen 2013 gaat niet door wegens voorspelling van slechte weersomstandigheden!

Rondje Fluessen voor catamarans op zaterdag 25 mei 2013 

Historie en locatie  
In 1999 is het eerste Rondje Fluessen gezeild. Meteen vanaf het begin was het een succes. Jaarlijks verschijnen rond de 30 catamarans aan de start. Vorig jaar was het weer een prachtig evenement met spannende manches en veel gezelligheid. We kunnen terugkijken op een prachtige zeildag. We proberen er ook dit jaar weer een sportief en gezellig zeilevenement van te maken. 

Het zuid westen van Friesland beschikt over een prachtig merengebied. De meren zijn relatief groot en rustig. De belangrijkste zijn het Heegermeer en de Fluessen. De meren gaan in elkaar over, waardoor je ongemerkt van het ene naar het andere zeilt. Tezamen hebben ze een lengte van ruim 10 kilometer en een breedte van ongeveer 2 kilometer. Een prachtige plas om op relatief vlak water met hoge snelheid met je cat overheen te racen. Aan het meest zuidelijke gedeelte grenst De Oorden. Een klein meertje waaraan recreatiecentrum De Kuilart is gesitueerd. Een prachtige locatie. 

Je kan je boot vanaf het strandje en vanaf een speciale catsteiger te water laten. Je auto, trailer en kampeermiddelen staan bij het strand. Strandwielen om je cat te verplaatsen zijn verplicht! Ze zijn nodig om je boot, na aankomst vlot te kunnen verplaatsen van het strandje naar een aangrenzend veld. Het strandje heeft namelijk een beperkte capaciteit. De Kuilart is een 5 sterrencamping die beschikt over alles wat je nodig hebt. Van verwarmde toiletgebouwen tot partycentrum en van bungalow tot trekkersveld. Het is zeer de moeite waard om van het Rondje Fluessen een weekendje uit te maken. 

De wedstrijd  
Het Rondje Fluessen is een zeilevenement voor catamarans dat jaarlijks terugkeert. Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 25 mei. We hebben voor deze datum gekozen omdat de meeste zeilers dan hun eerste uren erop hebben zitten en de wedstrijd mooi tussen de Pinksteren (NSR) en de Ronde van Texel valt. 

Het Rondje Fluessen is een open klassenwedstrijd en staat open voor alle catamarans die een Texel Rating hebben. Voor je inschrijving mailen we je het overzicht. De regels voor wedstrijdzeilen van het Watersportverbond zijn op de wedstrijd van toepassing. Het verleden heeft geleerd dat recreatieve zeilers en doorgewinterde wedstrijdzeilers aan de startlijn verschijnen. Uiteraard is de Formula 18 altijd goed vertegenwoordigd. De wedstrijd wordt gezeild over De Fluessen en het Heegermeer. De start en finish zijn aan de zuid westelijke zijde van de Fluessen. Er is een overall uitslag op basis van de Texel Rating. Iedereen ontvangt een aandenken. De overall winnaar ontvangt de koperen wisselbel. 

De Fluessen en het Heegermeer tezamen is een grote plas. Met het Rondje Fluessen proberen we de dag maximaal te benutten. Dat betekent dat de wedstrijd uit minimaal 2 manches bestaat. 's morgens zeilen we met alle boten heen en terug naar Heeg. Aansluitend zeilen we de 2e en afhankelijk van de windkracht, volgende manches. We leggen daarvoor een wedstrijdbaan uit op de Fluessen. We zorgen ervoor dat er altijd een down- en upwind koers in de baan ligt. Na iedere manche blijven we op het water. Als de wind NO of ZW is, zeilen we in plaats van de wedstrijdbaan, ’s middags nog een keer naar Heeg v.v., omdat die baan dan een ideale up- en downwind koers is. Je moet er rekening mee houden dat we om ongeveer 10.30 uur het water op gaan en rond 16.00 uur weer terug zijn op De Kuilart.

De organisatie en tijden  
Het Rondje Fluessen is een evenement van recreatiecentrum De Kuilart.
De organisatie en wedstrijdleiding is in handen van Pieter Sluijter.
Hij zeilt zelf een Tiger met zijn zoon Jasper Pieter.
 

De briefing vindt plaats op zaterdagmorgen 25 mei om 10.00 uur bij het wedstrijdcentrum. Het is een tent op het achterste kampeerveld van De Kuilart. Het is de locatie voor mededelingen, vragen, het indienen van een protest, enz. Tijdens de briefing worden de wedstrijdbanen voor de verschillende manches bekend gemaakt. De eerste manche, naar Heeg v.v. start rond 11.00 uur. Het evenement eindigt in de namiddag met een gezamenlijke warme maaltijd, het mededelen van de uitslagen en het uitreiken van de prijzen.  

Registreren en verblijf 
Voor het verblijf kan je gebruik maken van de mogelijkheden die De Kuilart biedt. Het achterste veld is voor het evenement gereserveerd. Hier kan je de kampeermiddelen plaatsen. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van een bungalow of appartement van De Kuilart. De Kuilart heeft een speciaal arrangement voor het evenement samengesteld. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met De Kuilart, om je verblijf te regelen. www.kuilart.nl of 0514 – 52 22 21. Graag bij aankomst melden bij de receptie van De Kuilart en registreren bij het wedstrijdcentrum. Registeren kan op zaterdagmorgen 25 mei tussen 08.00 en 09.00 uur. De slagboom bij de ingang van de Kuilart is op vrijdagavond open tot 22.00 uur en op zaterdagmorgen vanaf 08.00 uur. De kosten voor het verblijf zijn voor eigen rekening. 

Na de wedstrijd wordt bij het wedstrijdcentrum een warme maaltijd geserveerd. Het inschrijfgeld is voor de bemanningsleden inclusief deze maaltijd.  

Inschrijven en kosten
Inschrijven bij voorkeur voor zaterdag 4 mei door een berichtje te sturen naar
RondjeFluessen@xs4all.nl. We mailen je dan het inschrijfformulier. Nadat wij het inschrijfformulier ingevuld retour hebben ontvangen, mailen we je een bevestiging en het wedstrijdreglement. Het inschrijfgeld bedraagt voor een eenmansboot € 40,- en voor een tweemansboot € 55,-. Dit is inclusief de warme maaltijden, een drankje na de wedstrijd en douchemunten voor de bemanningsleden. Iedereen die ook gebruik wil maken van de warme maaltijd betaalt € 15,- p.p. De voorinschrijving sluit op 11 mei. Je bent definitief ingeschreven als het inschrijfgeld uiterlijk op maandag 20 mei is bijgeschreven op onze bankrekening. Daarna is inschrijven nog mogelijk op 25 mei ter plekke van het evenement bij het wedstrijdcentrum tussen 08.00 een 09.00 uur. Je betaalt dan contact en € 15,- extra.

Wij zien ernaar uit je op 25 mei te ontmoeten en wensen je nog een goed voorseizoen toe!

Vriendelijke groet, namens de organisatie Rondje Fluessen,
   

Pieter Sluijter  

 

Uitslagen Rondje Fluessen 2012

Manch 1

Manch 2

Einduitslag  

Foto's van Rondje Fluessen 2012

Foto's van Rondje Fluessen 2011

Foto's van Rondje Fluessen 2010  

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en profiteer direct van de voordelen:

  • Als eerste nieuwe aanbiedingen;
  • acties exclusief voor abonees;


Last minute aanbiedingen

Last minute aanbiedingen

Kijk hier voor de diverse aanbiedingen!

Meer informatie

Gratis brochure

Vraag nu uw GRATIS brochure aan!

Gratis brochure

Vraag nu gratis onze brochure aan
met informatie over onze camping,
bungalows en watersporten!

Brochure aanvragen
Rondje Fluessen Rondje Fluessen